DABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidir

DABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidir

DABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidir..Federal Almanya  Devleti, ve ARD – NDR televizyon...

A+A-

DABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidirDABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidir..

Federal Almanya  Devleti, ve ARD – NDR televizyon yetkililerine.   

23 Aralık 2007 tarihinde Alman devlet kanalı ARD-NDR’de yayınlanan TATORT adlı polisiye dizinin "Wem Ehre gebührt" (Namusuma Layık Olmak) adlı bölümünde;  kızına tecavüz eden bir baba Alevi olarak gösterilerek, bu  aşağılık insanlık dışı hareket, Alevi inanç ve toplumuna mal edilmeye çalışılarak, kimliğimize hakaret edilmiştir..  Bu hakaretin kaynağı yüzyıllardır ve halen Türkiye’de  Alevi inanç toplumunu resmen tanımayan zihniyete, ve bu zihniyetin Osmanlıdan bu yana Alevilere yönelik sürdürdüğü (mum söndü) iftira ve karalamalarına dayanmaktadır...

Hiç bir kişi veya kurum, böylesi aşağılık bir hareketi, başka bir toplumun başına kara çarşaf gibi geçirip, bu edepsizliğini basın özgürlüğü veya bilmezlik perdesi arkasına gizleyemez.. Ve hoşgörülü liberal oldukları için, senaryoya Alevileri seçtik açıklamasında bulunup, kendine reva görmediğini, bize reva görme küstahlığında bulunup, hoşgörü sınırlarımızı zorlayamaz.. Bu senaryoyu yazan ve  yayını onaylayanlar bilinçli yapmıştır, arkasında gizli şeriatçı güçler vardır, bunlar ortaya çıkarılmalıdır..

DABF : Alman hükümeti, ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemelidirDanimarka  Alevi Birlikleri Federasyonu (DABF) olarak,  bir devlet kurumu olan ARD ve NDR televizyonunun Alevilere yönelik bu hakaretini şiddetle kınıyoruz. 

Alman hükümeti ve ARD ve NDR televizyonu Alevilerden resmen özür dilemesini,

TATORT dizisinin derhal durdurulmasını, senaryo yazarı ve yayını onaylayan kişiler hakkında hukuki soruşturma başlatılmasını istiyoruz..

Ayrıca Türkiye’de hükümet ve resmi kurumların, Alevilere yönelik bugüne kadar süregelen bu iftira ve karalamalara karşı tavır koymadıkları, önlem almadıkları için özür dileyip, Türkiye’de Alevilerin inanç kimliklerini ve istemlerini resmen kabul edip, yasal güvence altına almalarını talep ediyoruz..

DABF olarak, 28 Aralık Cuma günü saat 11.30 da  Almanya’nın Kopenhag büyükelçiliğine siyah çelenk ve protesto mektubunu bırakarak Alevi toplumu adına haklı tepkimizi dile getiriyoruz..

Ayrıca AABF ve Avrupa Alevi kurumlarımızın öncülüğünde 30 Aralık Pazar günü saat 13:00’de,  DOM Platz ‘da Köln de düzenlenen protesto mitingine tüm Alevileri ve  inanç özgürlüğüne, farklı kültürlere saygılı olan herkesi katılmaya çağırıyoruz..


 
DABF adına Başkan
Feramuz ACAR

 

Randers AKM         Århus AKM                 Arhus-AB                Hedensted AKM           
Odense AKM         Slagelse  AKM         Ringsted AKM        Brøndby (Kopenhag) AKM

Feramuz Acar  / DABF başkan

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy43589 = 'fa' + '@';

addy43589 = addy43589 + 'randers' + '.' + 'dk';

var addy_text43589 = 'fa' + '@' + 'randers' + '.' + 'dk';

( '' );

43589 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

- Mobil: +45 - 40 96 88 78
Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu
Alevi  Forbundet  i  Danmark
Glentevej 1, 8900 Randers DK  Tlf.  045+40968878 www.alevi.dk -

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy50271 = 'dabf' + '@';

addy50271 = addy50271 + 'alevi' + '.' + 'dk';

var addy_text50271 = 'dabf' + '@' + 'alevi' + '.' + 'dk';

( '' );

50271 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.