DABF : Ludwigshafen Vahşetini Nefretle Kınıyoruz

DABF : Ludwigshafen Vahşetini Nefretle Kınıyoruz

DABF : Ludwigshafen Vahşetini Nefretle KınıyoruzDanimarka Alevi Birlikleri Federasyonu olarak, 4 Şubat 2008 Pazartesi günü Almanya Ludwigshafen kentinde...

A+A-

DABF : Ludwigshafen Vahşetini Nefretle KınıyoruzDABF : Ludwigshafen Vahşetini Nefretle Kınıyoruz

Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu olarak, 4 Şubat 2008 Pazartesi günü Almanya Ludwigshafen kentinde meydana gelen masum çoğu bebek 9 canımızın ölümü ve birçok canın yaralanması ile sonuçlanan bu acı facia, yangın olayından duyduğumuz üzüntü ve acıyı dile getiriyoruz.. Umarız öyle değildir fakat görüldüğü kadarıyla ardında neo-nazi  ırkçı karanlık güçlerin olduğu anlaşılan bu kundaklama olayını nefretle kınıyoruz.. Kaybettiğimiz masumların, vahşice yanan yakılan canlarımızın toprağı bol, mekanı cennet olsun.. Yakınlarının kaybeden canların acılarını paylaşıyoruz, yaralılara acil şifalar, Almanya federasyonumuz ve Alevi toplumuna başsağlığı ve geçmiş olsun diliyoruz.. 

Erkanlarda Ludwigshafen vahşetini görünce ister istemez Sivas’lar, Solingen'ler, gözümüzün önünden geçiyor.. Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Bugün Türkiye’de, Sivas’ın ateşi üstüne benzinle gidercesine, şeriatın sancağı türbanı, kendilerine siyasi sembol edinen İslami Milliyetçi iktidarın, özgürlük diye Anayasa ve toplumun başına bağlamaya çalıştığı, kadını çuvala sokan gerici zihniyet, Avrupa’da da gerici ırkçılığı körüklüyor, olan masum insanlara oluyor. Bizler kendine reva görmediğini başkasına reva görmeyen, bilim saygı sevgi, çağdaş düşüncelerle karanlıkları, karanlık düşüncelerin inadına Alev Alev yanıp aydınlatan, ezmeden ezilmeden insanca mutlu yaşamak için için yanan Aleviyiz, Aleviyiz diye fiziksel olarak ta Alev Alev yakılmamız mı gerek.. Bilmeyenler bilsin bizi, bilmeyene bildirelim.. Yetkilileri, kurumları ve kişileri toplumsal barışın korunması için duyarlı olmaya, bu tür yangınlara kaşı önlem (alarm vs) almaya çağırıyoruz. Bu olayın perde arkasının bir an önce aydınlatılması, kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesi, suçlusu varsa en kısa zamanda adalet önünde hesap vermesinin sağlanmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla,

DABF adına başkan
Feramuz Acar
8 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.