DAD Adana Şubesi’nden HDP’ye destek ziyareti

DAD Adana Şubesi’nden HDP’ye destek ziyareti

PİRHA -Demokratik Aleviler Derneği Adana Şubesi HDP'ye yönelik gözaltı operasyonuna karşı dayanışma amacıyla HDP Adana İl Örgütü'ne destek ziyaretinde bulundu. Destek ziyaretinde son dönemde

A+A-

Demokratik Aleviler Derneği Adana Şubesi (DAD) Eş Başkanları Zeynel Kete, Sevgi Avcı ve yürütme kurulu üyeleri Halkların Demokratik Partisi Adana İl Örgütü’nü ziyaret etti.

DAD Adana Şubesi, son dönemde HDP’ye yönelik yapılan baskıların karşısında olduklarını belirterek, her dönemin ötekileri olan Alevilere ve Kürtlere yönelik baskıların kabul edilmeyeceğinin altını çizdi.

72 millete bir nazardan bakan inançları gereği mazlumların yanında olunması gerektiğine işaret eden yöneticiler, yaşanan bu kriz ve kaostan, ötekileştirilen dilden kurtulmanın tek yolunun, emek, barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verenlerin bir arada olması gerekliliğini vurguladı.

Kim olursa olsun, hangi inanç, kültür, mezhep ve dinde olursa olsun, birlikte ve herkesin birbirini kabul ederek yaşama imkanının çok olduğu belirtilen ziyarette, HDP Adana İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakiş yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını vurgulayarak, ancak bütün demokrasi güçleri ile el ele vererek zorlukların üstesinden gelinebileceğini belirttiler.

ADANA/PİRHA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.