DAD Ankara Şube’den gözaltı tepkisi: Zulme engel olamıyorsanız, duyurun

DAD Ankara Şube’den gözaltı tepkisi: Zulme engel olamıyorsanız, duyurun

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi, HDP'li siyasetçilere yönelik düzenlenen polis operasyonuna ve gözaltılara tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-8 Ekim 2014 tarihleri

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5-8 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında o tarihte Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi yazılı bir açıklama yaparak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı “Kobane soruşturması” kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında bu sabah 2014 yılında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi, aydın ve yazarların gözaltına alınmasını kınıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Nahak zihniyetin, Hakk ve hakikatten uzak, ceberrut tutumu kabul edilemez. Sabahın köründe haneleri basılıp, rızasız şekilde arama yapılıp, gözaltına alınan canlar bir an önce serbest bırakılmalıdır” denildi.

PİRHA/ANKARA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.