DAD’dan Diyanet’in ziyaretine tepki: Herkesi edep erkana davet ediyoruz

DAD’dan Diyanet’in ziyaretine tepki: Herkesi edep erkana davet ediyoruz

PİRHA - Demokratik Alevi Dernekleri, Diyanet İşleri Başkanı'nın Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan'a Kur'anlı ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "İnançlara saygıl

A+A-

Demokratik Alevi Dernekleri(DAD), Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan’a Kur’anlı taziye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“RIZALI CANA NİYAZ HAKTIR”

“EDEP – ERKAN: Hakk Yol Alevi yolu ikrarlık ve rızalık yoludur. Rıza kulli varlığa niyaz olup Hakk Rızasını çiğnemeyen, ana hakikati ile emdiği süt kadar kendi ile rızalı cana ve cemale rızalıktır. Rızalı cana niyaz haktır. Bu vesile ile bizler rızalı külli varlığa niyaz olduğumuz gibi canın rızık kapısı eşiğine de niyaz oluruz. Bu kapı bize göre haramın ve rızasızlığın girmemesi gereken kapıdır. Rızık Hakkın gayret makamıdır. Kal u Bele’den varlığın halinden ilk gayretten niyazımızdır bu. İnsan donuna biçtiğimiz makam ise kadrini bilen İnsan-ı Kamil olma düsturudur. İnsan-ı kamil meselelere güçlü yaklaşan kemalet erbabı candır. Tüm peygamberliksel eşikler bizler için hakikat barındırır. Çünkü içerisinde Xızır’ın gayreti vardır. Her Peygamber zamanın elçisi Xızır’ın hakikat bilgisinden geçmelidir. Hakkın rızalı haline niyaz olsun. Hakk Yasası olan Şir(Süt) Yasasına layık olsun. Hakk bu yasa üzerine Velayet çerağını nurlandırır. Bu minval üzerinedir meselelere yaklaşımımız.Dün bizlere göre rıza makamını inciten, Kuran-ı Zişan hakikatini gerçeğinden bir iktidar dinamiğine kurban veren, biz Aleviler için ise rızasız bir makam olduğu, kaldırılması gerektiği, inanların kendi gayretleri ve iç rızalaşmaları ile temsil edilmesi. İnancın vicdanların hakikat süreği olduğu gerçeği temel düsturumuz olması vesilesi ile bir yerden emir alan, rızkını müminlerin rızalı lokmalarından almayan, helali, haramı gözetmeyen nasıl alındığı belli olmayan maaşlı, Hakk rızası dışında emir- memur zinciri ile çalışan Diyanet İşleri başkanı önünde İzzetin Doğan’ın eğilmesidir.

“BUGÜN CANA NİYAZDAN ÇOK MEMURİYETE NİYAZ VAR”

Yoksa Niyaz olunan Muhammet Mustafa gerçeği Kuran-ı Zişan değildir. Aynı niyazı İsa Nebi’nin hakikat Kelamı İncile’de yapacağımız gibi. Aynısını Musa Nebi’nin hakikat kelamı Kitab-ı Mukaddes’e yapacağımız gibi. Biz Alevilerin niyaz olacağı can rızalı can olmalıdır. Fakat biliyoruz ki bugün Hakk Cemali cana niyazdan çok bir memuriyete niyaz vardır. Bu durumu sayın İzzettin Doğanın’da, İnançlara saygılı olması gereken, bir taziye ziyaretini misyon magazinel bir boyuta taşıma fırsatçılığı gösteren ve misyoner edası takınan Ali Erbaş’a hatırlatmak isteriz.

“HERKESİ EDEP ERKANA DAVET EDİYORUZ”

Her hali edep – erkan ile karşılamak gerek. Ocaklarımız Edep- Erkanı yerini bilmek, bulunduğu hali taşımak, Hakk’ın kadrini bilmek olarak bizlere aktarmışlardır. Bu vesile ile bazı kurum ve bireylerin sorumluluktan uzak toplumlara ve inançlara saygı göstermeyen küfrü yaklaşımları da edep erkandan uzak bir durum olarak algılıyoruz. Başta İzzettin Doğan olamak üzere herkesi edep erkana davet ediyoruz.Hakk Aynamız, Xızır Yardımcımızdır.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.