DAD’lı kadınlardan 25 Kasım çağrısı

DAD’lı kadınlardan 25 Kasım çağrısı

DAD üyesi kadınlar kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini belirterek tüm kadınları 25 Kasım'da alanlara davet etti. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gazi Maha

A+A-

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gazi Mahallesi’ndeki dernek binasında basın toplantısı yaptı. DAD İstanbul Eşbaşkanı Nergiz Güzel, Lilith’ten bugüne dek erkek devlet şiddetine karşı mücadele ettiklerini belirterek, tüm kadınları kendi tarihlerini yazmaya davet etti.

Güzel, “Biz kadınlar, karakollarda şikâyet edip, öldürülen rakamlar olduk. Biz kadınlar, iktidarın askerleri tarafında tecavüze ve ölüme mahkûm kılınan kadınlar olduk. Biz kadınlar bu kâinatın canlıları olarak ölüme peşkeş çekildik. Nerede mi? Evlerimizde. Nerede mi? Fabrikalarda. Nerede mi? Cezaevlerinde. Nerede mi? Köle pazarlarında. Nerede mi?  Erkek aklın dünyasında” ifadelerini kullandı.

“ÖZ SAVUNMA HAKTIR” 

Nergiz Güzel, “Biz kadınların mücadelesi, köleleşmeyen toplumlardır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz kadınların mücadelesi, mahkum eden kolektif, eşitlikçi ve ekolojik bir toplumun hayat bulmasıdır. Erkek şiddeti karşısında meşru olan hakkımız, öz savunmadır. Erkek aklın devamı olan töre ve namus cinayetleri, berdel, küçük yaşta evlilik, çok evlilik, başlık parası gibi konular karşısında zihinsel, kültürel ve sosyal olarak en etkili mücadele yöntemleriyle karşı durmalıyız.

Biz kadınlar olarak kazanılmış hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz ve dayanışma ile hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Tüm alanlarda mücadeleyi büyütüp, kendimizi savunacağız.”

PİRHA/İSTANBUL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.