Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin 13 Mart'ta Doktorlarımızın Yanındayız!

Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin 13 Mart'ta Doktorlarımızın Yanındayız!

Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin 13 Mart'ta Doktorlarımızın Yanındayız!Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi...

A+A-

Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin 13 Mart'ta Doktorlarımızın Yanındayız!Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin 13 Mart'ta Doktorlarımızın Yanındayız!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Av. Fevzi GÜMÜŞ'ün Basın Açıklaması:

Yıllardır sürdürülen neo liberal politikaların sonucunda sağlık alanı tamamen paralı hale gelmiş ve sağlık kurumları adeta ticarethaneye dönüşmüştür.

Oysa en temel insan haklarından olan, sağlık, eğitim, ulaşım gibi alanların kamu yararı esas alınarak parasız olması gerekir.

Siyasi iktidar sağlık hizmetlerini paralı hale getirirken doktorları ve sağlık çalışanlarını bu kötü çarkın bir parçası haline getirmeye çabalamaktadır. Böylelikle siyasi iktidar sağlık hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesinin yaratacağı olumsuz sonuçların sorumluluğunu çalışanlara yıkmaya çalışmaktadır.

Sağlık çalışanları ve özellikle doktorlar Türkiye’deki sağlık sisteminin kötüleşmesinden ve halka karşı kötü gösterilmekten bıkmış durumdadırlar. Gerek yönetimlerin doktoru ve sağlık çalışanını öcü gibi gösteren tutumları gerekse zor ve ağır çalışma şartları sektördeki çoğu insanı isyan noktasına getirmiş durumdadır.

Doktorların ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve parasız olması, dahası devletin vatandaşın inanç alanına müdahalesinin ve çarpık laiklik anlayışının ülkemizde en belirgin yüzü olan Diyanet işleri Başkanlığı'nın kapatılarak bütçesinin eğitim ve sağlık alanına aktarılması Alevi Bektaşi Federasyonu'nun ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin de vazgeçilmez talepleri arasındadır.

Bu çerçevede Türk Tabipler Birliği‘nin öncülüğünde yapılacak olan 13 Mart 2011 günü Ankara’da yapılacak olan " Çok Ses Tek Yürek’’  mitingini desteklediğimizi ve katılacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Av. Fevzi GÜMÜŞ
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı
Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri

Alevi Haber - 11 Mart 2011 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.