Damal'da Aleviler Tahrik Ediliyor

Damal'da Aleviler Tahrik Ediliyor

Damal'da Aleviler Tahrik Ediliyor Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Aleviliğe hakaret Eden Dr. Murat BAYIRLIGİL'i Başbakan Recep Tayyip...

A+A-

Damal'da Aleviler Tahrik EdiliyorDamal'da Aleviler Tahrik Ediliyor
 
Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Aleviliğe hakaret Eden Dr. Murat BAYIRLIGİL'i Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a Şikayet Etti.

Öğüt yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 1 yıldır ben, Damal Belediye Başkanı Gülcemal FİDAN, İl Başkanımız Yalçın Taştan, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın İlimdar SENEM ve çok sayıda arkadaşlarımız doktorun görevden alınmasını veya yer değiştirilmesini için Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN’e en az 15 defa durumun vahametini anlatıp, talep ettik. Ama sonucu değiştiremedik." dedi. İşte Soru önergesi:

Sayın Başbakanım;

Ardahan ili Damal ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın tamamına yakını Alevidir. İlçemiz Merkez Sağlık Ocağında görev yapmakta olan Dr. Murat BAYIRLIGİL vatandaşlarımızın inancına ve Aleviliğe hakaret etmiş, Damal halkını galeyana getirip olay çıkartmaya çalışmış ve yeni bir Sivas Katliamı kıvılcımı çıkartmıştır. Konu Valiye intikal ettirilmiş olmasına rağmen herhangi bir girişimde bulunulmamıştır.

Yaklaşık 1 yıldır ben Milletvekili olarak, Damal Belediye Başkanı Sayın Gülcemal FİDAN, İl Başkanımız Sayın Yalçın Taştan, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın İlimdar SENEM ve çok sayıda arkadaşlarımız Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN’e en az 15 defa durumun vahametini anlatıp, doktorun görevden alınmasını veya yer değiştirilmesini talep ettik. Ayrıca konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 25.06.2010, 28.06.2010, 30.06.2010 tarihlerinde Soru Önergeleri vermeme rağmen Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN ve yetkililer bu konuda duyarsız davranarak doktoru görevden almamış ve adeta orada bir olay çıkması için zemin hazırlamışlardır.

Hükümetin bir yandan Alevi Çalıştayı yaparak Alevi Açılımını gündeme getirmesi, diğer yandan Alevilerin inanç yapısına hakaret eder bir Doktoru 4 yıldır görevde tutması akla ve mantığa sığmamaktadır.

Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devletinde herkesin inancına saygı duyarak eşit davranması gereken Devlet Görevlileri maalesef eşit davranmamış ve Alevilerin asimile edilmesi için bir çaba içerisine girmiştir. Dr. Murat BAYIRLIGİL ilçemizde yaşayan Alevi Vatandaşlarımıza “Ben Hz. Ali’yim, ben sizin Allah’ınızım” diyerek sinkaflı kelimeler kullanarak vatandaşları odasından dışarı kovduğu, Hanak Cumhuriyet Başsavcılığının 05.01.2010 tarihli Cumhuriyet Savcısı Musa CAN’ın iddianamesinde de yer almaktadır.

Sayın Başbakanım, Ülkemizde geçmişte Çorum, Kahramanmaraş, Sivas ve Tokat olayları yaşanmış ve buna benzer olaylar da dün İstanbul Tophane’de yaşatılmaya çalışılmıştır. Herhangi bir olay çıkmaması için, sorumluluğunun bilincinde olan bir Milletvekili olarak bu olayları zatıalinize aktarmayı uygun gördüm. Bu durum yaşanmaya başladığı günden beri olayların büyümemesi için Damallı vatandaşlarımıza sürekli telkin etmeye çalışmakta ve gençlerin bir taşkınlık yapmasını engellemek için uğraş vermekteyim.

Ancak ne yazık ki Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN’in duyarsız davranması ve Doktoru görevden almaması olayları tırmandırmakta, aylardır vatandaşlarımızı yatıştırmak için verdiğim uğraş sonunda konu artık beni de aşmakta ve büyük bir facia ortamına sürüklenilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Başbakanı olarak Ardahan ilimiz Damal İlçemizdeki Alevi Vatandaşlarımızın inancına ve Hazreti Ali’ye hakaret ederek insanları tahrik ederek olay çıkartmaya ortam hazırlayan Ardahan Valisi ve Damal Sağlık Ocağında görev yapmakta olan Dr. Murat BAYIRLIGİL’in görevden alınmasını talep ederken, bir Milletvekili olarak sorumluluğumu yerine getirmekteyim.

Bilgilerinize arz eder, selam ve saygılarımı sunarım.

KAYNAK : Alevihaber.com - 23 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.