Damal'da Doktor isyanı

Damal'da Doktor isyanı

Damal'da Doktor isyanıARDAHAN'ın Damal ilçesindeki vatandaşlar Merkez Sağlık Ocağında görev yapan Dr. Murat Bayırlıgil'in...

A+A-

Damal da Doktor isyanıDamal'da Doktor isyanı

ARDAHAN'ın Damal ilçesindeki vatandaşlar Merkez Sağlık Ocağında görev yapan Dr. Murat Bayırlıgil'in ilçe halkına Alevi olduklarından dolayı Sağlık ocağına gelen hastaların inançlarına  hakaret ettiği ve yolsuzluklar yaptığını iddia ederek doktorun görevden alınmasını istediler,

Dr. Murat Bayırlıgil'in aynı Sağlık Ocağında çalışan ve Damalı olan sağlık memuru Serdar Karaca'ya bütün sağlık personelinin yanında aralarında geçen konuşma esnasında hakaret ederek "ben buranın Hz. Alisiyim Allah'ıyım, Valisiyim, Kaymakamıyım, s…… git, atın bu it oğlu iti şerefsizi dışarı" gibi hakaretlerde bulunulduğu iddia edildi. 

Önceki gün Sağlık Ocağı önünde toplanan ve konu hakkında bir basın açıklaması yapan  CHP'li Damal belediye başkanı Gülcemal Fidan, Ardahan CHP milletvekili Ensar Öğüt, Damal Cem Evi Başkanı Bayram Külekçi ve Damal halkının ileri gelenlerinin yapmış olduğu açıklamada Damal halkının alevi örf adet ve inançlarına Hz. Ali ye hakaret eden Dr. Murat Bayırlıgil'in her hangi bir çıkabilecek olaya mahal vermemek için bir an önce Damal ilçesindeki görevinden alınmasını istediler.

Damal sağlık ocağının önünde basın açıklaması yapan CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt mecliste dört defa soru önergesi vermeme karşılık hiçbir şey yapılmadı. Dr. Murat'ın Damal dan alınmadığını ve hakkında hiçbir işlem yapılmadığını belirten Ardahan CHP Milletvekili  Ensar Öğüt, Damal'da oynanmak istenen oyunu Maraş'ta, Çorum'da ve Sivas'ta oynanan oyunlara benzeterek Damal'da da aynı oyunları oynanmak istendiğini ve bu duruma sessiz kalınmasını kınadığını belirtti.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Dr. Murat'ın bir an önce Damal dan alınmasını istedi aksi taktirde kendilerinindi onaylamadığı bir takım olayların cereyan edebileceğini bu olayları çıkmaması için kendinin halkın önünde güçlükle durduğunu belirten Damal belediye başkanı halkın her hangi bir tahrike kapılmaması ve her hangi bir olaya mahal vermemek için halkı yatıştırmada ve teskin etmekte güçlük çektiklerini söyledi. 

KAYNAK : Surecgazetesi.com- 23 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.