Danışmanlıktan İstifa Ettim, Trenden İnmiyorum Ama Kırgınım

Danışmanlıktan İstifa Ettim, Trenden İnmiyorum Ama Kırgınım

AKP'li Çamuroğlu: "Danışmanlıktan İstifa Ettim, Trenden İnmiyorum Ama Kırgınım"AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu,...

A+A-

Danışmanlıktan İstifa Ettim, Trenden İnmiyorum Ama KırgınımAKP'li Çamuroğlu: "Danışmanlıktan İstifa Ettim, Trenden İnmiyorum Ama Kırgınım"

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "danışmanlık" görevinden istifa ettiğini doğruladı. Hakkında bugün çıkan haberleri anımsatan Çamuroğlu, "Bizi "trenden inen' milletvekili olarak gösteren yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Haberin bir iki bilgi karışıklığı ve eksikliği dışında bir itirazım yok" değerlendirmesinde bulundu.
 
Çamuroğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Alevi açılımı" tartışmaları sürecinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i kastederek, bir başbakan yardımcısının ve bazı milletvekillerinin süreç ve şahsı aleyhine açıklamalarından rahatsız olduğunu dile getirdi.

"Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, Hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir" sözleriyle kırgınlığını dile getiren Çamuroğlu, siyasetin sabır gerektiren bir iş olduğunu belirterek, "Bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik" dedi.

Çamuroğlu şöyle devam etti;

"Bizi "trenden inen' milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreç, "trenden inmek' söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreci ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini sizlere önemle vurgularım."

DANIŞMANLIKTAN İSTİFA ETTİM

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “danışmanlık” görevinden istifa ettiğini doğruladı.

Hakkında bugün çıkan haberleri anımsatan Çamuroğlu, “Bizi ‘trenden inen’ milletvekili olarak gösteren yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Haberin bir iki bilgi karışıklığı ve eksikliği dışında bir itirazım yok” değerlendirmesinde bulundu.

Çamuroğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Alevi açılımı” tartışmaları sürecinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i kastederek, bir başbakan yardımcısının ve bazı milletvekillerinin süreç ve şahsı aleyhine açıklamalarından rahatsız olduğunu dile getirdi.

“Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, Hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir” sözleriyle kırgınlığını dile getiren Çamuroğlu, siyasetin sabır gerektiren bir iş olduğunu belirterek, “Bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik” dedi.

Çamuroğlu şöyle devam etti;

“Bizi ‘trenden inen’ milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreç, ‘trenden inmek’ söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreci ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini sizlere önemle vurgularım.”

REHA ÇAMUROĞLU: "TRENDEN İNMEDİM"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığından istifa eden İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, bu görevi bırakmasının kapatma davasıyla ilgili olmadığını bildirdi.

Reha Çamuroğlu, "Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'trenden inmek' söz konusu değildir" diye konuştu.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, yaptığı yazılı bir açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığı görevinden istifasının nedenlerini açıkladı.

Yakından izlediği 'Alevi açılımı' tartışmaları sürecinde, bir Başbakan Yardımıcısı ve AK Partili bazı milletvekillerinin bu süreç ve kendisi aleyhine yaptığı açıklamaların kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Reha Çamuroğlu, "Ayrıca görevleri din işleri ve din hizmetleri olan bazı bürokratlarımızın adeta acele ve heyecanla sürmekte olan bir siyasi tartışmada kesin tavırlar geliştirmesi bizi düşündürmektedir" diye konuştu.

Reha Çamuroğlu, gerek siyasi, gerekse idari kademelerden gelen itiraz ve hücumlara, hükümetin ve partinin sessiz kalmasının kendisinde alınganlığa neden olduğunu ifade ederek, siyasetin bir sabır işi olduğunu bildiği için bugüne kadar susmayı ve görevini sürdürmeyi bir borç bildiğini kaydetti. Çamuroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Fakat önceki hafta ortaya çıkan iki olay bizi artık kesin mesaj ve tavırlara zorlamıştır. Bunlardan birincisi İstanbul Müftümüz Sayın Çağrıcı'nın açıklaması, ikincisi de siz basın mensuplarının da yakından izlediği Karakoçan hadisesidir. Fakat, Şükrü Küçükşahin'in yazısından yola çıkarak bizi 'trenden inen' milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Ülkemizin, hükümetimizin ve partiminin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'tenden inmek' söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreciyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini sizlere önemle vurgular, çalışmalarınızda başarılar dilerim."

AK PARTİ'DE SÜRPRİZ İSTİFA

AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığından istifa etti. Çamuroğlu, istifasının en önemli nedeni olarak İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın açıklamalarını ve Karakoçan tartışmasını gösterdi. AK Parti'den istifa etmeyi düşünmediğini belirten Çamuroğlu, "Trenden inmem söz konusu değil" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın özellikle Alevi açılımına yönelik 'genel başkan danışmanı' olarak atadığı AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, danışmanlık görevinden istifa etti. Çamuroğlu, istifasına "Cemevi dinen mümkün değil" diyen İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın açıklamaları ve AK Parti Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile tartışmasına neden olan Karakoçan'da Alevi kız öğrencilere servis verilmemesi olayının neden olduğunu açıkladı. Çamuroğlu, bu iki olaya hükümetin ve partinin sessiz kalmasının 'önemli bir alınganlık' meydana getirdiğini kaydetti. İstifasını yazılı bir açıklama yaparak duyuran Çamuroğlu, görevinden ayrılmasının gerekçesini şöyle anlattı:

"Yakından izlediğimiz 'Alevi açılımı' tartışmaları sürecinde bir Başbakan Yardımcımız ve partimizden bazı milletvekillerinin süreç ve şahsımız aleyhine açıklamaları bizi rahatsız etmiştir. Ayrıca, görevleri din işleri ve din hizmetleri olan bazı bürokratlarımızın adete acele ve heyecanla sürmekte olan bir siyasi tartışmada kesin tavırlar geliştirmeleri bizi düşündürmüştür. Gerek siyasi, gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara hükümetimizin ve partimizin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir. Siyasetin sabır gerektiren bir uğraş olduğunu bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik. Fakat önceki hafta ortaya çıkan iki olay bizi artık kesin mesaj ve tavırlara zorlamıştır. Bunlardan birincisi İstanbul Müftümüz Sayın Çağrıcı'nın açıklaması, ikincisi de Karakoçan hadisesidir." Çamuroğlu, açıklamasında istifa söylentilerine de cevap verdi. AK Parti'den istifa etmeyeceğini açıklayan Çamuroğlu, "Bizi, 'trenden inen' milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'trenden inmek' söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreciyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyorum" dedi.

12 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.