Danıştay üyelerine lojmanda ölüm tehdidi

Danıştay üyelerine lojmanda ölüm tehdidi

Danıştay üyelerine lojmanda ölüm tehdidi ANKARA - Başkentte Aşağı Ayrancı semtindeki Danıştay lojmanlarının asansörüne ölüm...

A+A-

Danıştay üyelerine lojmanda ölüm tehdidi Danıştay üyelerine lojmanda ölüm tehdidi

ANKARA - Başkentte Aşağı Ayrancı semtindeki Danıştay lojmanlarının asansörüne ölüm tehdidi içeren yazı yazıldığı ortaya çıktı. Polis olay yerinde inceleme yapıp görüntü ve parmak izi alırken, hemen geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Nevzat Tandoğan Caddesi'ndeki 'Danıştay Konutu'nun asansörünün tavanında tehdit içeren bir yazı bulunduğu ihbarını alan polis, lojmanlara gelerek incelemelerde bulundu. Asansörden parmak izi örneği alan olay yeri inceleme ekipleri, binanın çevresinin fotoğraf ve görüntüsünü de çekti. Asansörde bulunan yazıda "Danıştaycılar sonunuz yakın" diye yazdığı öğrenildi.

17 Mayıs 2006 tarihinde, Alparslan Arslan adlı avukat, Danıştay Binası'nda silahlı bir saldırı düzenlemişti. Danıştay 2. Dairesi'nin türban hakkında aldığı kararlara tepki olarak toplantı halindeki daire üyelerine kurşun yağdıran Arslan, üye Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürürken aralarında 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üyeyi de yaralamıştı. Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken yakalanmış, Arslan'ın saldırıya yakın tarihlerde Cumhuriyet gazetesine el bombası atan kişi olduğu da tespit edilmişti. Arslan'ın yargılanmasına devam ediliyor.

RADİKAL - 9 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.