Darülacezeye cemevi kararı Topbaşta

Darülacezeye cemevi kararı Topbaşta

Darülaceze’ye cemevi kararı Topbaş’taİstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Kayışdağı’ndaki Darülaceze...

A+A-

Darülaceze’ye cemevi kararı Topbaş’taDarülaceze’ye cemevi kararı Topbaş’ta

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Kayışdağı’ndaki Darülaceze tesislerinde alevi vatandaşlar için cemevi yapılmasını istedi. Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilen istek, başkanlık makamına havale edildi.

İSTANBUL - Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı önergede, Darülacezede kalan alevi vatandaşların kendisine bu yönde başvuruda bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine tesislerde yaptığı incelemede 150 dönüm arazi üzerine kurulmuş, 8 adet yaşam sitesi bulunan Darülaceze tesislerinde şapel, küçük sinagog ve cami gibi ibadethanelerin yan yana bulunduğunu gördüğünü ifade eden Sağ, “Bu mükemmel tesiste cemevine de bir yer bulunur diye düşünüyorum. Bu nedenle Kayışdağı Darülaceze Tesisine bir cemevi yapılmasını öneriyorum” dedi.

Önerge, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilerek, başkanlık makamına havale edildi.

AA - NTV - 14 Şubat 2008 Perşembe

Darülaceze'ye Cemevi istedi

CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın belediyeden talebi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Kayışdağı Darülaceze Birimi'ni ziyaret etti. Sağ, "Darülaceze'de Cemevi olmaması büyük eksiklik" dedi.

Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Darülaceze'nin Kayışdağı Birimi'nde üç dine ait ibadethaninin olmasının "memnuniyet verici" olduğunu söyledi. Sağ, "Yaptığım ziyarette, Sinagog, Cami ve Midraş'ın olduğunu gördüm. Ancak Cemevi olmamasını da fark ettim" if1adesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne soru önergesi veren Sağ, "Darülacezi'nin Kayışdağı birimine cemevi yapılmasını istiyorum" dedi. Sağ'ın önerisinin önümüzdeki günlerde gündeme alınacağı ifade edildi.

GERÇEK GÜNDEM - 14 Şubat 2008 Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.