Datça Köylüsü Yobazları Köye Sokmadı

Datça Köylüsü Yobazları Köye Sokmadı

Datça Köylüsü Yobazları Köye Sokmadı  Muğla'nın Datça İlçesi'nde Dolaşarak Vatandaşları İslami Yaşama...

A+A-

Datça Köylüsü Yobazları Köye Sokmadı Datça Köylüsü Yobazları Köye Sokmadı
 
Muğla'nın Datça İlçesi'nde Dolaşarak Vatandaşları İslami Yaşama Davet Ettikleri İddia Edilen Siyah Cübbeli ve Sakallı 7- 8 Kişilik Grup, Kızlan Köyü'ne Sokulmadı.
 
Muğla'nın Datça İlçesi'nde dolaşarak vatandaşları İslami yaşama davet ettikleri iddia edilen siyah cübbeli ve sakallı 7- 8 kişilik grup, Kızlan Köyü'ne sokulmadı. Köye gelen grubun karşısında 20- 25 kişinin toplandığını gören ihtiyar heyeti üyeleri jandarmaya haber verdi. Grup, herhangi bir olay yaşanmadan jandarma nezaretinde köyden çıkarıldı. Kızlan Köyü'nü ziyaret eden CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Knidos Dostluk Derneği üyesi kadınlar, cübbeli tebliğcileri sokmayan köylülere teşekkür etti.

Datça'yı köy köy dolaşan ve halkı İslami yaşama davet eden grup, Kızlan Köyü'ne geldiğinde beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Bir minibüsle köye gelen 7- 8 kişilik grubun karşısına, çoğunluğu gençlerden oluşan 25 kişinin çıktığını gören ihtiyar heyeti üyeleri herhangi bir olay yaşanmaması için hemen jandarmaya haber verdi. Grup, jandarmanın gelişiyle köyden çıkarıldı. Vatandaşlar, grubun herhangi bir tarikat ya da cemaat adı dillendirmediğini ifade etti. Olayın duyulması üzerine CHP, ADD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Knidos Dostluk Derneği üyesi kadınlar, Kızlan Köyü'ne gelerek grubu engelleyen vatandaşlara teşekkür etti.

Datça belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi İnci Bilgin'in de aralarında bulunduğu kadınlar, köy kahvesinde vatandaşlarla buluştu. CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gaye Öcek Çimen, burada yaptığı konuşmada, "Sevgili Kızlanlılar, Atatürk'ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kılık kıyafet kanunlarına meydan okuyan kılıklarla gezip, dini tekelleri altına almaya çalışan, milletin dini duygularını sömürmeyi amaçlamış yobazlara geçit vermediğiniz, köyünüzde barındırmadığınız, hayat tarzınıza müdahale etmelerine izin vermediğiniz ve ülkenize sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Umarım herkes sizin duyarlılığınızı kendilerine örnek alır, ülkesine sahip çıkar" dedi. Çimen, dinin hiç kimsenin tekelinde olmadığını kaydetti. Çimen, "Onların size öğretecekleri hiçbir şey loktur. Kelime-i Şehadet getirmek için onların bilgisine ihtiyaç duymuyorsunuz. Tanrı ile aramıza kimsenin, hele yobazların girmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Köy kahvesinde köylülerle birlikte çay içip kuru pasta yiyen kadınlar, daha sonra Kızlan'dan ayrıldı. Gaye Öcek Çimen, ziyaretin ardından geçen hafta içinde Kızlan Köyü'nde yaşanan olayın tüm Türkiye'ye örnek olması dileğinde bulundu. Çimen, "Bu ziyaretimize sadece CHP'li hanımlar değil, Datça'da yaşayan çağdaş, aydın, Atatürk'ün Cumhuriyeti'nin laik değerlerine sahip çıkan bütün kadınlar katıldı. Çok güzel bir ziyaret gerçekleştirdik. Kızlan köylülerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettik. Biz batıda bir köyüz. Umarız buradan başlayan dalga her yere yayılır ve Türkiye kurtulur" dedi.

Haberler.com - (Doğan Haber Ajansı) - 12.02.2011

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.