Dayağın ardından birlikte Cuma namazı

Dayağın ardından birlikte Cuma namazı

Dayağın ardından birlikte Cuma namazıANKARA - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ''Bu ülkede içene de saygı göstereceğiz...

A+A-

Dayağın ardından birlikte Cuma namazıDayağın ardından birlikte Cuma namazı

ANKARA - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ''Bu ülkede içene de saygı göstereceğiz ama içmeyene de saygı göstereceğiz'' dedi.

Altınok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Subayevleri'ndeki Aksa Camisi'nde cuma namazı kıldı. Altınok, cuma namazının ardından gazetecilerin Keçiören'de meydana gelen olayla ilgili sorularını yanıtladı.

Turgut Altınok, bir gazetecinin, ''Bugün Sayın Başbakan ile birlikteydiniz. Zabıta olayıyla ilgili Sayın Başbakan'ın size bir uyarısı oldu mu ya da konu gündeme geldi mi?'' sorusu üzerine, başından beri bu olayı tasvip etmediğini, soruşturma başlattığını söylediğini kaydetti.

Altınok, dün zabıtaları açığa aldıklarını, savcılığın gerekli soruşturmayı yaptığını belirterek şunları söyledi:

''Bu olayı bizim tasvip etmemiz mümkün değil. Başından beri ben bunları söyledim. Ama neden ikide bir temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar bunu anlamıyorum. Biz elbette gelişmelerle doğrularla doğru bilgilerle ilgili bilgilendirmemiz gereken yerleri bilgilendirdik. Zaten kamuoyunun önünde cereyan eden bir hadise. Basın toplantısı düzenledim, bilgileri verdim. Yine de niye başka şeyler aranıyor bilemiyorum. Bunun altında ne var? Yapılması gereken ne varsa bütün hukuki süreç, yetkilerim, başından beri bunların hepsini kullanmışım. Başka ne yapabilirim? Siz söyleyin onu yapayım.''

Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine de Altınok, ''Bazı şeyler söylenir, bazı şeyler söylenmez. Ama biz verilmesi gereken bilgileri verdik'' yanıtını verdi.

Altınok, ''Sayın Başbakan sadece dinledi mi, yoksa bir yönlendirmesi, tavsiyesi oldu mu?'' sorusuna da ''Siz bir şey konuştuğunuz zaman en ince detaylarını kimse size soruyor mu? Ben diyorum ki bilgilendirilmesi gerekenleri, belgelerle doğru şekilde bilgilendirdik'' dedi.

Altınok, Keçiören'in ailelerin huzur içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu, kendilerinden önce ''vatandaşın sokağa çıkamadığını'' söyledi.

'BAŞKA BELEDİYELERDEN...'

Turgut Altınok, geçmiş dönemde ''A Takımı'' diye isimlendirilen bir grubun belediyenin resmi plakalı araçlarını kullandığı iddiaları ile ilgili soru üzerine de ''O plakaların çoğu şu anda belediyemizde yok. O araçların kimi hurdaya ayrılmış, kimisi başka belediyelere verilmiş'' dedi. Altınok, şöyle devam etti:

''Bu araçlarla ilgili bir sabıka belgesi yok ki. Ama bundan dolayı kim bu iftirayı, çamuru attıysa hepsi tazminata mahkum oldu. Bu ülkede kanun var, yargı var. Biz belediye başkanıyız, kanunlar çerçevesinde görev yapıyoruz. Bu iki kişi de zabıta memurudur. Bunlardan bir tanesi zaten bizden önceki dönemde görevliydi. Bir tanesi de benim göreve aldığım birisi değil. Aldığım birisi de olabilir, ama başka belediyelerden bize gelmiş olan arkadaşlar...

Dolayısıyla yanlış yapan cezasını çekecek. Bunlar devlet memurudur. Sıradan sabıkalı bir insan değil. Ama devlet memuru olması demek, kimsenin devletin, hukukun üzerinde hareket etmesini gerektirmez. Bunlar açığa alınmıştır. Gerekli yasal işlemler de başlatılmıştır.''

Altınok, soruşturmanın gecikip gecikmediğinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

''Burası diktatörlük ülkesi değil. Kanun var, kural var, hukuk var. Soruşturma mekanizmaları var. Onlar tamamlanır, ondan sonra bu işlemler yapılır. Yani, bir insan birini öldürse bile gidiyor yargılanıyor, herkesi dinliyorlar, mahkeme karar veriyor, ondan sonra Yargıtay'a gidiyor, Yargıtay aşaması var, Danıştay aşaması var, eğer bunlar da yetmiyorsa Danıştay, Yargıtay idare kurulları var. Biz de bakıyoruz, inceliyoruz, soruyoruz, soruşturuyoruz. Zabıtaların söyledikleri var, iddiaları var, karşı tarafın iddiaları var. Sonuçta iki tane zabıta memuru bu işlemler tamamlandıktan sonra açığa alınmıştır. Bir anda atamıyorsunuz, böyle bir yetkiniz de yok.''

'KAMPANYANIN BAŞLATILMASI ÇOK ANLAMLI'
 
Bir başka gazetecinin, ''Bu olayın sizin siyasi hayatınızı etkileyeceği yönünde yorumlar var. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığınız olduğu yönünde yorumlar var'' demesi üzerine de Altınok, ''Benim siyasi hayatımla ilgili hiçbir endişem yok. Ama seçimlere 6 ay kala böyle bir kampanyanın başlatılması çok anlamlıdır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımızı bütün kamuoyu biliyor ve bu sürece yaklaşırken bu yayınlar çok önemli'' karşılığını verdi.

Altınok, ''bir komplonun olup olmadığı'' yönündeki soruyU da ''Burada herkes kendini bilir. Ama (bu güzel hizmetleri nasıl baltalayabiliriz, bu huzuru nasıl engelleyebiliriz)... Burada bilerek ya da bilmeyerek bu görüntüyü ben görüyorum'' diye yanıtladı.

Keçiören'in huzurlu bir ilçe olduğunu, bir dönem gecekondu bölgesi olan bu ilçeyi bugün yerli ve yabancı turistlerin akın akın ziyaret ettiğini belirten Altınok, ''Keçiören Ankara'nın yeni merkezi haline gelmiştir'' dedi.

'BÜFE DEĞİL, BAKKAL DÜKKANI'

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, ''Bugün (1 milyonluk Keçiören'de bir tane bile içkili restoran yok) şeklinde bir haber vardı. Bu, sizin engellemenizden oluşan bir durum mu?'' sorusu üzerine de şöyle konuştu:

''(Bir kişi çıksın) diyorum. Eğer içkili bir restoran açmak isteyen varsa kanunun gerektirdiği evrakları, belgeleri tamamlarsa açabilir. Bunun bana gelmesine de gerek yok. Alışveriş merkezimiz var. Bize böyle bir talepte bulunuldu, 'elbette' dedik. İçen de var, içmeyen de var. Bu ülkede içene de saygı göstereceğiz, ama içmeyene de saygı göstereceğiz. Dolayısıyla belediye kimsenin de zorla kolundan tutup, 'gel bunu aç' diyemez ki. Ama satanı da belediye engellemiyor. Sonra burası büfe değil bakkal dükkanı. Olayları birbirine karıştırmayalım.''

Bu arada, bir vatandaşın ''Burayı gül bahçesi yaptınız. İnşallah Ankara'yı daha iyi yaparsınız'' sözleri üzerine de Altınok, ''Bakın bunu vatandaş söylüyor, vatandaş... Vatandaş söylüyor, vatandaş istiyor'' dedi.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı'nın Keçiören'de bir esnafın zabıta ekibi tarafından darp edildiği iddialarının incelenmesi ve gereğinin yapılması konusunda olayın hemen ardından Ankara Valiliği'ne yazılı talimat verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında da yer alan iddialarla ilgili inceleme başlatılması için verilen talimatın ardından Ankara Valiliği'nin başlattığı idari incelemenin sürdüğü belirtildi.

(AA) - GAZETEPORT - 29 Ağustos 2008 Cuma

Zabıta dayağı sonrası birlikte cuma namazı

Alkollü içki sattığı gerekçesiyle esnaf Metin Şahin'in zabıta ekiplerince çivili sopalarla dövülmesi olayıyla gündemde olan ve AKP yönetimince bilgi istenen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, dün cumayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte kıldı.

Erdoğan'ı Subayevleri’ndeki konutunun yakınındaki Aksa Camii'nde cuma namazı öncesinde karşılayanlar arasında Altınok da yer aldı. Erdoğan, Altınok ile kısa bir süre sohbet ettikten sonra camiden ayrıldı. Erdoğan namaz kıldığı sırada çevredeki evlerin balkonlarına da keskin nişancılar yerleştirildi.

Soruya sinirlendi

Altınok, sorular üzerine olay hakkında soruşturma başlattığını anımsatarak, "İkide bir temcit pilavı gibi bu olayın gündeme getirilmesini anlamıyorum. Bilgilendirilmesi gereken yerleri bilgilendirdik. Israrla bunun altında başka şeyler aramayı anlamıyorum. Yapılması gerekenleri yaptım. Başka ne yapılması gerekirse söyleyin yapalım" diye konuştu.

Altınok, "Başbakan Erdoğan’ın bir uyarısı oldu mu" sorusuna, "Bazı şeyler söylenir, bazı şeyler söylenmez" yanıtını verdi.

Olay hakkında yanlış yapanın cezalandırılacağını ifade eden Altınok, "Zabıtaların açığa alınmasında geç mi kalındı" sorusunu da "Biz diktatörlük değiliz. Bir anda atamıyorsun" diye yanıtladı.

Büyükşehir adaylığımız biliniyor

Altınok, "Bu olayın ardından siyasi hayatınızın tehlikeye girdiğini düşünüyor musunuz" sorusuna da "Bir endişem yok. Seçimlere 6 ay kala böyle bir kampanyanın başlatılması anlamlıdır. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımız biliniyor" karşılığını verdi.

İsteyen restoran açabilir

Altınok, Keçiören'de içkili restoran açmak isteyenlere ruhsat verilmediği iddiaları hakkında da "İçkili restoran açmak isteyen, gerekli evraka sahipse açabilir. Bu ülkede içene de içmeyene de saygı göstereceğiz. Belediye kimsenin kolundan tutup, 'zorla bunu sat' diyemez, ama satanı da kimse engellemiyor" dedi.

MURAT PAZARBAŞI Ankara
MİLLİYET - 29 Ağustos 2008 Cuma

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.