Dayak atan öğretmen açıkta

Dayak atan öğretmen açıkta

Dayak atan öğretmen açıktaİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer "Niçin bunu yaptığını bilmiyoruz" dedi.İstanbul...

A+A-

Dayak atan öğretmen açıktaDayak atan öğretmen açıkta

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer "Niçin bunu yaptığını bilmiyoruz" dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul'da bir lisede Alevi öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmen Z.Y hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, soruşturmanın selameti açısından öğretmenin açığa alındığını bildirdi.

Özer, yaptığı açıklamada, söz konusu olayın Ramazan ayında meydana geldiğini hatırlatarak, ''Kendisi de Amasyalı olan Z.Y, derste 'İçinizde Amasyalı var mı?' diye sormuş. Bunun üzerine öğrenci de 'evet' yanıtını vermiş. Öğretmen 'Alevi misin?'' deyince, öğrenci de ''evet'' demiş. Bunun üzerine öğretmen de 'Benden çekeceğin var' demiş. Öğretmenin niçin bunu yaptığını, niye o sözü söylediğini bilmiyoruz'' dedi.

Z.Y hakkında açılan soruşturmanın devam ettiğini belirten Özer, ''Soruşturmanın selameti açısından öğretmen açığa alındı. Eğitimde eşitlik ilkesi vardır. Buna aykırı davrananların karşısında oluruz. Hiç kimse memleketine göre eğitime tabi tutulamaz'' diye konuştu.

Ata Özer, öğretmenin B.K adlı öğrenciyi dövdüğüne ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aileden bir şikayet gelmediğini bildirdi.

A.A. - 08 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.