Dayak yiyen öğrenciye destek

Dayak yiyen öğrenciye destek

Dayak yiyen öğrenciye destek     Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kurt tarafından dövülerek...

A+A-

Dayak yiyen öğrenciye destekDayak yiyen öğrenciye destek   
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kurt tarafından dövülerek hastanelik edildiği ileri sürülen Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Burak Tibar ile ilgili olarak okul önünde basın açıklaması yapıldı. Alevi derneklerinin katılımı ile yapılan açıklamada, Tibar'ın din dersi öğretmeni tarafından Alevi olduğu için dövüldüğü öne sürülerek, öğretmen Mustafa Kurt'un bir an önce görevden alınması istendi. Grup daha sonra Mustafa Kurt hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yapan Hubyar Sultan Alevi Kültürü Derneği Genel Başkanı Ali Kenanoğlu, son aylarda yoğun bir şekilde okullardaki Alevi çocukları üzerindeki baskıların arttığını ve bununda kaba güç kullanılarak darp olaylarının yaşanmasına yol açtığını ifade ederek, "Bu olaylar, sıradan kişiler tarafından değil, 'Din dersi öğretmenlerince' yapılmaktadır" dedi.

Bunun son örneğinin 15 Ocak 2008 tarihinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde yaşandığını belirten Kenanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Din Dersi öğretmeni Mustafa Kurt'un, Muharrem orucu tutan Burak Tibar'ı hastanelik olacak şekilde dövmüştür. Çocuğumuz, 'ben orucum vurmayın' demesi üzerine daha da hiddetlenen din öğretmeni, tekmelerle çocuğumuzun böbreklerine zarar vermiş ve iç kanamaya sebebiyet vermiştir. Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan öğrencinin iç kanama geçirdiği anlaşılmiştır. Öğrencimiz halen de kanamadan dolayı hastanede yatmaktadır. Çocuğumuzun böbreklerinde hasar oluşmuştur" Okul önünde yapılan basın açıklamasının ardından Ali Kenanoğlu ve avukatı Nebahat Bektaş, Şişli Adliyesi'ne gelerek Din Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kurt hakkında suç duyurusunda bulunarak cezalandırılmasını istedi.

ALI CEMAL KARABUDAK
BİRGÜN - 20 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.