Dede Aldoğan: 'Karip Bozkurt Dede değildir'

Dede Aldoğan: 'Karip Bozkurt Dede değildir'

Son günlerde yaptığı icraat ve sosyal medyada kendisini eleştirenlere ettiği küfürlü yorumlarla gündem olan Karip Bozkurt'un Dede dahi olmadığı iddia edildi.

A+A-

AHA -  Son süreçte yaptığı icraatlar ve sosyal medyada kendisini eleştiren Alevilere ettiği küfürlü yorumlarla gündem olan ve Alevi Kamuoyunun ''Savaş Cem'i yapan kişi'' olarak tanıdığı Karip Bozkurt'un Dede olmadığı iddia edildi.
karip-bozkurt-kufur.jpg
Hakkında ortaya atılan iddialar arasında ahlaki açıdan sorunlu bir yapıya sahip olduğu ileri sürülen ve Ali G. tarafından kadınlara karşı zaaflı olduğu iddia edilen Karip Bozkurt tüm bu ciddi iddialara küfür ederek cevaplar vermesi tepkilere neden oldu. Öte yandan gerçekleştirdiği savaş cemine dair tüm görüntü kayıtları ve açıklamalarının video görüntülerine rağmen inkar edip yalanlamaya çalışmaktan öteye giden bir herhangi bir açıklama yapamadı.


Her seçim döneminde takım elbisesini giyinip, elindeki çantası ile CHP İl binasınının kapısını aşındıran ve milletvekili adayı olan, Alevi dedesi kimliğiyle köy köy dolaşıp siyasi çalışma yapıyor olması da sorunlu, nefsinin esiri bir yapıya sahip olduğuna işaret ettiği iddia edildi.

''Cem'' adını verdiği organizasyonlar Urfa Sıra geceleri gibi

Organize ettiği Cem'ler hakkında eleştirilerde bulunan ve Karip Bozkurt'u icraatlarından tanıyan Narlı sakinlerinden Hasan D. Karip Bozkurt'un yol yordam bilmediğini iddia etti ve konuyla ilgili ''Karip Bozkurt Cem diye yaptığı icraatta adeta arabesk söyleyen bir yerel türkücü gibi sahne alıyor, nefeslerimizi arabesk bir tarz ve ton ile okuyor, yapılan Cem değilde sanki Urfa Sıra Gecesi gibi icra ediyor. Çokyaşarlar, Doğanlıkarahasan, Narlı gibi yerlerde birkaç kez şahit oldum, ses tonuna acı sos katarak 'ya hüseyin' diyerek duygu sömürüsü yapıyor, samimi değil, Adam cem değil sanki Türkü gecesi yapıyor, ortada bir çiğköfte yapan kişiler ve çiğköfte sinisi eksik'' dedi.

Cenaze merasimlerinde Tekbir getirtiyor

Bir başka Alevi can ise Karip Bozkurt'un cenazelerde ''Allah-u Ekber'' diye tekbir getirdiğini ve getirttiğini iddia etti. Alevi Haber muhabirine ulaşan Sakine Yılmaz konuyla ilgili ''Hayatında Kuranı Kerimi tanımayan bir canımızın cenazesini kaldırırken biz kadınları geri konuma iteleyip sadece erkeklerle ve cihatçı mollalar gibi tekbir getirerek defin işlemi yapan Karip Bozkurt Alevi dedesinden çok molla bir imama benziyor'' dedi.


Aldoğan Dede: 'Karip Bozkurt Dede değil!'

Konuyla ilgili sitemize görüş belirten Sinemilli ocağından Hüseyin Aldoğan Dede: ''Günlerdir bu konu hakkında yazılanlarla ilgili hiç bir şey söylemek istemedim ama artık konuşmak zorunlu oldu. Bu cemi yapan şahsın dede olduğu yazılıyor. Fakat bu şahıs dede değildir. Adıyaman'da yaşayan bu şahsın yakın akrabası 83 yaşındaki Zülfikar amca halen yaşıyor. Bizzat onu arayıp sordum. Anası bir dede kızı fakat babası bir ağa olan bu şahsı Alevi basını dede yaptı. Yani dedeleri kötülemek için yapılan her suçu yine dedelere yüklediler. Ayrıca bölgede Hacı Bektaşi Veli vakfına bağlı Cem evleri uzun zamandır bu şahsı çağırıp cem evlerinde ''cemler'' yaptırmaktadırlar. Bunun gibi şahıslar herhangi bir araştırma yapılmadan dede ilan edilmekteler. Böylece Anadolu aleviliğinin tarihsel kurumu olan Anadolu Ocak sisteminin temsilcileri olan dedeler, Alevi toplumunda çamur at kirlensin misali politikalar ile küçük düşürülmektedir. Bu tür uygulamalar doğru değildir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum