Dede Tahir Aslandaş Ocakzadeler Meclisinden ayrıldığını duyurdu

Dede Tahir Aslandaş Ocakzadeler Meclisinden ayrıldığını duyurdu

Ali Baba Sultan Ocağı Dedelerinden Tahir Aslandaş sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak isminin bulunduğu Ocakzadeler Meclisini eleştirip ayrıldığını duyurdu.

A+A-

'Yol cümleten uludur' vurgulu ayrılık açıklaması

Ali Baba Sultan Ocağı Alevi Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Tahir Aslandaş yaptığı açıklamada Ocakzadeler meclisi isimli oluşumla ilgili çok net ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tahir Aslandaş açıklamasında ''Sözde birlik beraberlikten dem vurulurken herkesin kendi canazesine ağladığı, ocakzadelerin görüşleri sorulmadan fikir birliğine varılmadan düzenlenen oluşumun gayesinin Alevilik olmadığı ideolojik fikirlere hizmet verildiğini üzülerek gördüm'' dedi.

tahir-aslandas-dede-ocakzadeler.jpg
Kendisine yönelik eleştirelerede kararlılıkla ve net bir şekilde cevap veren Tahir Aslandaş 'Ocakzadeler Meclisinin kendi agacını taşlayan bir oluşum olduğunu' ima etti.

'Yol cümleden uludur' ilkesine bağlı tüm Aleviler tarafından takdirle karşılanan o ayrılık açıklaması:

 

Son zamanlarda kurulan OCAKZADELER MECLİSİ ve DEDELER MECLİSİ gibi oluşumların hedefleri, görüşleri, düşünceleri Alevilere ve inancına fayda yerine zarar getireceği kanaatindeyim. Ocağımızın ve ismimin bu iki oluşumda olmaması gerektiğini belirtirim.

Sözde birlik beraberlikten dem vurulurken herkesin kendi canazesine ağladığı, ocakzadelerin görüşleri sorulmadan fikir birliğine varılmadan düzenlenen oluşumun gayesinin Alevilik olmadığı ideolojik fikirlere hizmet verildiğini üzülerek gördüm. Kısır çekişmelerin, boş vaatlerin ve kör dövüşünün bu topluma hiçbir faydası olmadığını belirtirim..

Yol cümleden uludur. Gönül kalsın yol kalmasın. Şiarıyla yoluma devam edeceğim. Ocakzadeler Meclisi ve Dedeler Meclisi oluşumlarıyla şahsımın ve Ocağımızın bir alakası yoktur.

Tahir Aslandaş - Ali Baba Sultan Ocağı Alevi Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı

tahir-aslandas-dede-ocakzadeler-001.jpg

Alevi Haber - Erkan Birdemir

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler