Değerli sanatçımız Ferhat Tunç'un ‘40. Sanat Yılı’ konserlerine davetlisiniz

Değerli sanatçımız Ferhat Tunç'un ‘40. Sanat Yılı’ konserlerine davetlisiniz

Ferhat Tunç, 40 yıllık sanat hayatına tam 25 albüm sığdırdı. Sanatçı kimliğinin yanında politik duruşuyla da bilinen Ferhat Tunç, hakkında açılan sayısız dava ve tutuklama kararları nedeniyle ülkesini terketmek zorunda kaldı.

A+A-

Sanatçı Ferhat Tunç, sanat hayatında 40 yılı geride bırakırken, Avrupa ülkelerini kapsayacak uzun bir turneye çıkıyor.

Hakkında açılan sayısız dava ve aldığı hapis cezaları nedeniyle ülkeyi terketmek zorunda kalan sanatçı Ferhat Tunç, uzun bir aradan sonra Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Fransa, Danimarka ve İngiltere’de dinleyiciyle buluşacak.

Son çıkardığı “Marşlar ve Ağıtlar” Albümü ile büyük bir ilgi uyandıran sanatçı, konserler için farklı bir heyecan içinde. Türkiye’den kendi müzisyen arkadaşlarının eşlik edeceği konserlerde, sanatçının hayatından kesitler aktaran ve Can Dündar’ın sunumuyla hazırlanan “Tarih Bize İyi Davranmadı” belgeseli de gösterilecek. Sanatçı, bu konserlerde 25 albümün seçkilerinden oluşan bir repertuvarla dinleyicinin karşısına çıkacak.

Ferhat Tunç, 40 yıllık sanat hayatına tam 25 albüm sığdırdı. 2010 yılında ‘Dünya Özgür Müzik Ödülü’ sahibi oldu. “Zor zamanlar İnçe Şarkılar” adıyla bir kitabı yayınlandı. Sanatçı kimliğinin yanında politik duruşuyla da bilinen Ferhat Tunç, hakkında açılan sayısız dava ve tutuklama kararları nedeniyle ülkesini terketmek zorunda kaldı.

Turne kapsamında 1 Mart 2020 Pazar günü SAALBAU Titus-Forum Nort Weststadt'da gerçekleşecek Frankfurt konserine, sanatçının hayatından önemli kesitler içeren “Tarih Bize İyi Davranmadı” belgeselini seslendiren Gazeteci Can Dündar, konuşmacı olarak katılıyor.

Frankfurt konserinde ayrıca son yollarda Kürt Opera müziğinde yaptığı çalışmalarla dikkat Pervin Chakar, misafir sanatçı olarak küçük bir dinleti sunacak. Soprano Pervin Chakar, halk şarkılarını opera tekniği ve Batı-Doğu senteziyle harmanlayarak son zamanlarda izleyicinin yoğun beğenisini kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.