Deliorman'lı Türkler Seyyid Ali Sultan Dergâhı'nı ziyaret ettiler!

Deliorman'lı Türkler Seyyid Ali Sultan Dergâhı'nı ziyaret ettiler!

Deliorman'lı Türkler Seyyid Ali Sultan Dergâhı'nı ziyaret ettiler!  Bulgaristan Deliorman Razgrat’ta yaşayan Türkler 25...

A+A-

Deliorman'lı Türkler Seyyid Ali Sultan Dergâhı'nı ziyaret ettiler!Deliorman'lı Türkler Seyyid Ali Sultan Dergâhı'nı ziyaret ettiler! 

Bulgaristan Deliorman Razgrat’ta yaşayan Türkler 25 Ekim günü Evros ilinin Ruşanlar köyü yakınlarındaki ünlü Seyyid Ali Sultan Dergâhı’nı ziyaret ettiler. Razgrat Cem Derneği’nin düzenlediği ziyarete 50 dolayında Bulgaristan Türkü katıldı.

Razgrat Cem Derneği Başkanı Veysel Bayram, “amacımız Seyyid Ali Sultan Dergâhı’nı ziyaret etmektir. Bizim bölgemiz Alevileri için Seyyid Ali Sultan Dergâhı, Hacıbektaş’tan sonra ikinci sıradadır.15-20 yıl önce buralara gelme imkanımız yoktu. Bugün yaşlı insanlarımızı aldık ve onların da bu önemli mekanı görmelerini sağladık. Seyyid Ali Sultan tüm Balkan Alevileri için çok önemli mekandır” görüşlerine yer verdi.

Bulgaristan’lı soydaşlar dergâhı ziyaretinden sonra Ruşanlar köyüne geldiler ve burada köy halkı tarafından ağırlandılar. 

Kaynak : RODOP RÜZGARI - 26 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.