DEM TV'nin yayını kesildi

DEM TV'nin yayını kesildi

DEM TV'nin yayını kesildiAlevi kesime hitap eden DEM TV, hiçbir gerekçe gösterilmeden uydudan çıkarıldı.GERÇEK GÜNDEM...

A+A-

DEM TV'nin yayını kesildiDEM TV'nin yayını kesildi

Alevi kesime hitap eden DEM TV, hiçbir gerekçe gösterilmeden uydudan çıkarıldı.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / Merkezi İstanbul'da bulunan DEM TV, anlaşmalı olduğu Türkshow şirketinin uydusundan çıkarıldı. DEM TV, bu yüzden yayınlarına ara vermek zorunda kaldı.

Alevi kesimin önde gelen televizyonlarından olan DEM TV, dün gece 'sansür şoku' yaşadı. Yayın yaptıkları uydudaki frekansları devre dışı bırakılan TV yöneticileri, hemen anlaşmalı oldukları Türkshow yetkilileriyle görüştü.

Uydunun sahibi olan Türkshow yetkilileri, "Bize Türksat'tan (sözlü uyarı) geldi. Yayını o yüzden kestik" dedi. Bu açıklama üzerine, Türksat'la görüşen DEM TV, "Bizim böyle bir talimatımız yok" cevabıyla karşı karşıya kaldı.

AKP'ye muhalif yayınlarıyla dikkat çeken DEM TV, bir süredir kendisine getirilen "kanalı satın, AKP'ye yüklenmeyin" teklifleri karşısında taviz vermeyen çizgisiyle dikkat çekiyordu. DEM TV yöneticileri, kanalın yayınının kesilmesi üzerine, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

BASINA VE KAMUOYUNA

04.04.2008 SAAT 18:00 İTİBARİ İLE, DEM TV’NİN YAYINI, HİÇBİR YASAL UYARI OLMADAN VE DE HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN KESİLMİŞTİR. TURKSHOW YETKİLİLERİ İLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ GÖRÜŞMELERDE, YAYINI KESME TALİMATININ TURKSAT YETKİLİLERİNCE, “SÖZLÜ OLARAK” KENDİLERİNE VERİLDİĞİ ANCAK, TURKSAT İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERDE İSE, BÖYLE BİR TALİMATLARININ OLMADIĞI, TARAFIMIZA BİLDİRİLMİŞTİR.

“SANSÜRSÜZ GELECEĞİN YENİ EKRANI” SLOGANIYLA YAYININI SÜRDÜRMEKTE OLAN DEM TV’NİN, KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA, ÜLKEDEKİ MUHALİF KESİMLERİN SESİNİ, EKRANA TAŞIYABİLDİĞİ BİR YAYIN PLATFORMU OLDUĞU BİLİNMEKTEDİR. DEM TV, BU YAYINLARINI, KENDİSİNİ HERHANGİ BİR POLİTİK YAPININ YERİNE KOYMADAN, ETİK KURALLAR VE ÇAĞDAŞ HUKUK İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA YAPMAKTADIR.

YAYINIMIZIN KESİLMESİNİ, KURUMUMUZ ŞAHSINDA İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE, DEMOKRASİYE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILMIŞ BİR SALDIRI OLARAK GÖRÜYOR; YAYIN KESME TALİMATININ SÖZLÜ OLARAK VERİLMESİNİN VE DE ORTADA HERHANGİ BİR YASAL UYARI BULUNMADAN YAYINIMIZIN KESİLMESİNİN, HANGİ REJİMLE YÖNETİLEN ÜLKELERDE GÖRÜLEBİLECEK BİR UYGULAMA OLDUĞUNU KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ.

KURUMUMUZA YÖNELİK BU KEYFİ UYGULAMAYI KINIYOR VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

GERÇEK GÜNDEM - 5 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.