Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"

Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"

Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, söyleşiye katıldığı Samsun...

A+A-

Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, söyleşiye katıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Demirel'e, “Faşist Demirel. Sana postal yakışır” diye bağıran 2'si kız 5 öğrenci, üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından karga tulumba dışarı çıkarılıp, polise teslim edildi. 5 öğrenci gözaltına alındı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampusu'nda bulunan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘2008 Mayısı'nda Türkiye ve Dünya’ konulu söyleşiye katılmak üzere bugün saat 11.00'de özel uçakla Samsun'a gelen Süleyman Demirel, havaalanında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ve DP İl Başkanı Feraye Kefeli Keleşoğlu ile partililer tarafından karşılandı. Çok sayıda kişi Demirel'in elini öpmek için sıraya girerken, 10 yaşındaki Halil Karaaslan taktığı fötr şapka ile dikkatleri üzerine çekti.

Demirel'e protesto: "Faşist Demirel. Sana postal yakışır"

Ardından üniversiteye giden Demirel, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmaya hazırlanırken dinleyiciler arasında bulunan ve giydikleri beyaz tişörtlerinin üzerinde ‘OMÜ Öğrenci Kollektifi’ yazan bir grup öğrenci, “Faşist Demirel. Sana postal yakışır” diye bağırıp slogan atmaya başladı. Öğrencilere salondaki OMÜ güvenlik görevlileri müdahale edip, onları karga tulumba dışarı çıkardı. 5 öğrenci bu sırada ‘Üniversiteler bizimle özgürleşecek’, ‘Parasız eğitim istiyoruz’ sloganları atmaya devam etti. Ardından öğrenciler polis tarafından gözaltına alınıp, çevik kuvvet polislerine ait otobüsle ifadeleri alınmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Murat Sandıkçı/DHA
MİLLİYET - 28 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.