Demirtaş: ''Sen Alevinin devleti değil misin?''

Demirtaş: ''Sen Alevinin devleti değil misin?''

Selahattin Demirtaş'ın dava tutanaklarında Alevilerle ilgili ''Alevi bakan göremezsiniz, Alevi yüksek bürokrat göremezsiniz. Hepsi tasfiye edilmiştir. Devlet yönetimine girmeleri engellenmiştir. '' diyor.

A+A-

Dilimizi nerede konuşmak konusunda ısrarcı ve özgürlükçüysek, dinimiz, inancımız için de öyle bakacağız. Alevi her yerde Alevi olur.

Şimdi devlet yönetiminde Aleviler var mı?

Yok!

Niye yok çünkü Alevileri tehlike olarak görüyorlar.

Alevi bakan göremezsiniz, Alevi yüksek bürokrat göremezsiniz. Hepsi tasfiye edilmiştir. Devlet yönetimine girmeleri engellenmiştir.

Hani anayasada değişiklik vardı?

Alevi’den vergi almıyor musun, alıyorsun?

Sen Alevinin devleti değil misin?

Gerçekte değilsin. Çünkü parasını alıyorsun soygunculuk yapıyorsun. Ama hizmet götürülürken Aleviye hizmet etmiyorsun. Bu işte soygunculuktur. Hırsızlıktır. Sen Sünniden aldığın vergiyle Sünniye hizmet edeceksin, Aleviden aldığın vergiyle Aleviye hizmet edeceksin. Kürt’ten, Türk’ten, Çerkez’den aldığın vergiyle onlara hizmet edeceksin. Eşitlikçi devlet böyle olur ancak. Onun dışındakiler adaletsizliktir.


Bakın Sünni kardeşlerim de şunu iyi biliyorlar; bugün devlete diyanet aracılığıyla aktardığı para ve yardımlar Alevi kardeşimizin de cebinden çıkan paradır. Yani devletin hırsızlıkla aldığı parayla cami yapılmaz. Devletin Aleviden zorla aldığı hırsızlık parasıyla, haram parayla Cami yapılmaz. Alevi de Cemevi yapabildiği zaman, kendi inancını da özgürce yaşadığı zaman ancak Sünni kardeşim de özgür olabilir. O nedenle biz Alevinin inancını savunacağız. Alevi de bizim inancımızı savunacak.

Biz başörtülüyü savunacağız, başörtülü de laik olanın özgürlüğünü savunacak. Kürt Türk’ün özgürlüğünü savunacak. Devlet dilini, devlet dinini kabul etmeyecek. İşte Kürt sorunun çözüm anahtarlarından biri de budur. Devletin dini yoktur. Biz devletin dinini kabul etmiyoruz. Ve Allahın gönderdiği dinin kuralları da, kanunları da bellidir. Devlet bunu değiştiremez, dönüştüremez. Diyanet kendi kafasına göre din üretemez. O nedenle din devletin işi değildir, halkın işidir. Devlet dini elinde oyuncak etmektedir. Buna izin vermemiz lazım!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum