Demokrat Avukatlar Statükocu Faşist Feyzioğlu’na çağrıda bulundu

Demokrat Avukatlar Statükocu Faşist Feyzioğlu’na çağrıda bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri metnini imzalayarn akademisyenlere yönelik, "Türkiye...

A+A-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri metnini imzalayarn akademisyenlere yönelik, "Türkiye Cumhuriyetine söz söyleyenleri mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum" sözlerine tepki gösteren Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) üyesi avukatlar, akademisyenlere destek açıklaması yaptı.

'AKAN HER BİR DAMLA KANDA PAY SAHİBİSİNİZ'

Konuya dair yapılan yazılı açıklamada, Kürt kentlerinde yaşanan katliamlara dikkat çekilerek, "Bu katliamlara ortak olmayacağız diyen akademisyenleri ırkçı ve faşist zihniyetinizle 'mütareke döneminin işgal altındaki sözde aydınlarının kalıntıları' olarak nitelendirmenizi kınıyoruz. Akan her bir damla kanda pay sahibi olduğunuzu bir kez daha yineliyoruz" denildi.

'CÜPPENİ ÇIKAR AK-SARAY SAFLARINDA YERİNİ AL'

Feyzioğlu'na "Adaleti temsil eden cüppenizi çıkarıp, Hitler benzeri diktatör ile aynı üniformayı giyerek Ak-Saray saflarında yerinizi alın" çağrısının yapıldığı açıklamada, "Sözde hukukçuluğun, AKP hükümetinin Kürdistan'da başlatmış olduğu katliamları destek açıklamalarınla netleşmiş bulunmaktadır. Siz ve sizin gibi faşizmin bekçileri sözde karşıtları ile aynı dili konuşur iken bu topraklarda onurlu akademisyenleri devlet terörüne Êdî Bese dedi" ifadelerine yer verildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.