Demokratik Alevi Dernekleri (D.A.D.) bir tacizciyi koruyor!

Demokratik Alevi Dernekleri (D.A.D.) bir tacizciyi koruyor!

Geçmiş dönemlerde D.A.D. İzmir şubesinde yöneticilik görevinde bulunan İsmet Akbulak hakkında 'Kadın tacizcisidir' iddialarına rağmen D.A.D. bu kişiye kol kanat geriyor.

A+A-

Basın açıklamasında tacizcinin bulunması

D.A.D. İzmir şubesinde yaşandığı iddia edilen kadına taciz suçu iddialarına cevap vermek için D.A.D. bir açıklama yapıyor ve bu açıklamada taciz ile suçlanan İsmet Akbulak'ta yer alıyor!
Tacize uğrayan kadın yoktur.
Olmadığı gibi kadına sosyal medya üzerinden müthiş bir baskı uygulanıyor.
Bunda başı çekenlerin çoğunun kadın olmasıda ayrı bir skandal.

ismet-akbulak-dad.jpg


ismet-akbulak-basin-aciklamasi.jpg

Bu adeta 'Ben tacizcimi yedirtmem' mesajıdır.
Bu aynı zamanda 'Tacizcide olsa o benim adamımdır' mesajıdır.
Yaptıkları açıklamada tacizciyi yanlarına oturtmaları bugünlerde yanlarına katil-ırkçı Alaattin Çakıcı'yı alan MHP ve AKP ile aynı metodu uygulamaktan çekinmediklerinin ve bundan milim utanmadıklarının göstergesidir.

PİRHA ile ilgili iddialar nelerdir?
Buna ek olarak PİRHA için çalışan B.S.'in kardeşinin işinden atılma gerekçesinin D.A.D. İzmir şubesinde yaşanılan ve üstü örtülmeye çalışılan bu taciz meselesi olduğu iddialar arasında. Bu konunun kamuoyu tarafından duyulması sonrası tacize uğrayan kadının kardeşine yönelik PİRHA taraffından mobbing yapıldığı ve bu mobbing sürecinin işine son verilmesiyle doruk noktaya vardığı bildirildi. Bu işten çıkarılmanın altyapısının D.A.D. tarafından oluşturulduğu iddialar arasında yer alıyor.
Burada HDP'den birilerinin devreye sokulduğu ve mazlum donunda yapılan bu çirkefliklerin kimlerin kim adına ve kimlerden aldıkları güçle yapıyorlar sorusunu akıllara getiriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan D.A.D. İzmir şubesi yanlarına oturttukları İsmet Akbulak ile kısaca şu bilgileri verdi:

Son günlerde sosyal medya üzerinden geçmiş dönemlerde kurumumuzda yöneticilik ve eş başkanlık görevinde bulunan İsmet Akbulak canımız şahsında kurumumuzu da hedef gösteren ve gerçeklikle alakası bulunmayan ithamlarla ve söylemlerle saldırıda bulunulmasına, çiğ söz söylenmesine karşın bu açıklamayı yapmak bir zorunluluk hali almıştır.

Kurumumuzun İzmir’de ilk kurulduğu dönemlerde dernek binamıza gelerek tanışan ve daha sonra birkaç eylem etkinlikte bulunan B.S adlı can, edep- erkan düsturuna uymayan bir dille son dönemlerde İsmet Akbulak canımız ve kurumumuzu sosyal medyada hedef gösteren ve açıkça tehdit eden açıklamada bulunmuştur. Sosyal medyadan cevap vermek zorunda kalmak bizleri zorlamış lakin bu bir gereklilik haline gelmiştir. Bu asılsız ithamlardan sonra üyelerimiz, yöneticilerimiz ve genel merkezimiz ile yaptığımız toplantı ve görüşmeler sonucunda bu ortak açıklamayı kamuoyu ile paylaşmayı doğru bulduk.

B.S adlı bu can, İsmet Akbulak canımızı ‘tacizci’ olduğu iftirası ile sosyal medyada fotoğrafını paylaşarak kurumumuzu da hedef almıştır. Baştan sona yaşanılan gerçeklikleri örtbas ederek böylesi bir saldırı içine giren bu canın durumuna kısaca değinmek bütün bu saldırıların arkasındaki sır perdesini de aydınlatmış olacaktır.

B.S adlı bu can derneğimizin kuruluşu sonrasında tabelamızı görüp geldiğini belirtmiş ve Alevi olmasından kaynaklı da kurumumuz tarafından sahiplenilmiştir. Grafik işi yaparak geçimini sağlayan bu can kurumumuzun pankart, afiş, ozalit, baskı vs. işlerine talip olmuş, kurumumuzda bu anlamda kendisine katkı sunmuştur. Kısa bir zaman kurumumuzun bazı eylem ve etkinliklerine katılım gösteren bu can her dernek üyesi gibi gerekli saygıyı görmüştür.

İlerleyen süreçlerde daha aktif kurumumuza gelmeye devam eden B.S adlı can işlerinden kaynaklı borca girdiğini, hacizli olduğunu ve bu borçları ödememesi durumunda tutuklanıp cezaevine gireceğini kurumdaki canlarımızla olan sohbetlerinde paylaşmıştır. Duruma dair bilgisi olan üyelerimiz ve yöneticilerimiz dayanışma duygusu göstererek borçlarını ödemesi için kendisine katkıda bulunmuş ve bu soruna çözüm olmuşlardır. Hedef gösterilen İsmet Akbulak canımız da dahil olmak üzere, derneğin bazı yönetici ve üyelerinden borç olmak üzere birçok defa değişik miktarlarda para almıştır. Ve bu 5 yıllık süreç boyunca hiçbir arkadaşın tek kuruşunu dahi iade etmemiş, canlarımızın ve kurumumuzun, "Darda olanın Xızır'ı Olalım” ilkesini hiçe saymış, bu iyi niyeti suistimal etmiştir.

Dayanışma duygusu ile gelişen bu iyi niyeti kullanmaya çalıştığı apaçık ortada olan bu can konuya vakıf olan ve derneğimize aktif katılan yöneticilerimizin ortak görüşü ile yolun ve kurumun işleyişine aykırı hareket ettiği sonucunu ortaya çıkarmış ve yine aktif olarak kurumumuza gelen yöneticimizin bilgisi dahilinde kendisinin uyarılması kararı alınmıştır. O dönem kurumumuzda eş başkanlık hizmetini yürüyen İsmet Akbulak canımız, aktif olarak derneğe gelen yöneticilerimizin ortak görüşü dahilinde bu can ile yüz yüze görüşmüş ve kendisine bu iyi niyetli dayanışma duygularını kullanmaya çalışmasının hem yola hem de kurum işleyişine uygun olmayacağını aktarmıştır. Görüşme sonrasında bu can özür dilemiş ve kurumdan ayrılmıştır.

Bu canın tekrardan bu dayanışma duygusunu hiçe sayarak kurum yöneticilerimiz ve eş başkanımız hakkında hakikatten uzak söylemlerde bulunmaya devam etmesini anlamış değiliz. Bir çok kez kendisi ile konuşmamıza rağmen sürekli bir karalama tarzını devam ettirmiştir.

Tüm bunlar sonunda ara ara geliştirdiği hakikatten uzak pratiğini daha da ileriye taşıyan bu can son dönem İsmet Akbulak canımız ve kurumumuza yönelik edep erkan hiçe sayılarak saldırmaya başlamış,İsmet Akbulak canımızı ‘tacizci’ ve kurumumuzuda, ‘yandaşları’ olarak itham ve tehdit etmiştir. Bu canı hakikate davet ediyoruz.

Bu canın sözlü taciz iddiasını gündeme getirerek kurumdaki tüm canlarımızın “yandaş” ve olayı örtbas edici oldukları iddiası vicdani değildir. Sözlü taciz iddiasında bulunan bu canın tanışmış olduğu Alevi kadın canlarımızı yine yandaşlıkla suçlaması kadın arkadaşlarımızın duruşuna yönelik bir saldırıdır.

İddia sahibi kadın B.S. ise sürece yorumlayarak kurumsal bir suç işlendiğinin altını çizdi. İddia sahibi kadın B.S. şu iddialarda bulundu:

16 Temmuz'da nerdeyse iki ay önce tacize uğradığını söyleyen bir kadına karşı bizi dolandırdı, başkalarına maşalık yapıyor deyip açıklama yapan zatlar. Nasıl da korudunuz, kolladınız içinizde ki tacizciyi...

Ne kadar gizlemeye çalıştıysanız bazen gerçekler gizlenemiyor ve susturamıyorsunuz kimseyi.

Her ne hikmetse ailesi de yanında bu kadının. Kardeşi ses çıkardığı için işinden kovulması için de elinizden ne geliyorsa da yaptınız.

İnsanlara tacize uğradım diyen kadın için akli dengesi yerinde değil bile dediniz ki bunu diyenler bu kadınla hayatlarında karşılaşmamışlardı bile.

İsmet Akbulak bir tacizci sizler de tacizi koruyan kollayan yandaşlarısınız.

Ocak ayında size Hak Katında Mansur Darında Davacıyım meydan kurulsun dediğimde içinizde ki pirler ses bile çıkarmadı.

Kurum Alevileri...

Hiçbir zaman affedilmeyeceksiniz!!

Davacıyım sizden...

Sosyal medya hesapları üzeri karşılıklı suçlama ve polemik olarak ilerleyen bu süreçte birçok paylaşım altında yorumlar yapıldı. Bunlardan iddia sahibi tacize uğradığını söyleyen B.S. kendisine yönelenlere cevaben şu çarpıcı cevabı verdi:
 

Benim haklı bir davam var. Ve kesinlikle artık kişisel bir durumda değil. Sizler erkeği savunarak kadınların başka yaşayacağı olayların önünü açmakla kalmadınız; sizler bir kurumun, bir inanç kurumunun adını da kirlettiniz. Alevilik sizin harcınız değil. Şu an kendinizinde faaliyet yürüttüğü bir Demokratik Alevi Derneğini kullanarak kişisel olarak kendinize çıkar sağladınız.


D.A.D. bu konularda sicili bozuk bir yapılanmadır

Aynı D.A.D. Dersim'de Hasret Gültekin anıtını yıkan bir başka şubelerine tepki verdiğimizde benzeri bir tavır sergileyerek 1 tabak etli pilav için anıtı yıkanlara kol kanat germeden daha ileri giderek Düzgün Baba Cemevi isimli Yemevinin tüccarı Sinan Kırmızıçiçek isimli yurtsever kılıklı kasabın ayagının altına kilim olmuştu.

D.A.D. isimli feodal, mikro-milliyetçi, ırkçı oluşum bu meselelede ucuz çıkarları doğrultusunda bir tacizciyi koruma yolunu seçmiş ve bu kişiyi yaptıkları basın açıklamasında yanlarında bulundurmuşlardır..
Bununlada kalmayıp iç dinamikleri devreye sokarak kadının kardeşini PİRHA haber ajansındaki işinden atılmasının altyapısını oluşturduğu gibi ciddi bir iddia ortada durmktadır.

Sizler kimsiniz?
Bu gücü kimlerden alıyorsunuz?
Akıl hocanız Devlet Bahçeli mi?
AKP mi?
Akşama kadar saydırdığınız tacizci dini vakıflardan ne farkınız var?
Ne kadar zalim ve zavallısınız!
Alternatif olduğunuzu sandığınız faşistlere ne kadar çok benziyorsunuz!

Edindiğimiz bilgilere göre D.A.D. dar çevresinde şunu dillendiriyor:

Demokratik Alevi Derneği'nin koruyup kolladığı tacizci İsmet Akbulak için 'Kurumun kirasını ödeyen iyi bir yurtseverdir' sözlerini kullanan birileri vardı. O nedenle tacizci olamayacağını da eklediler.


Alevi Haber olarak şunu bir kez daha belirtmek isteriz ki: en güçlü ve donanımlı örgüt olan devletten dahi korkmadan doğruları yazan bizleri hiçbir legal veya illegal yapılanma bağlamıyor, kimselerden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. 
Üzerimize çullananmak için düdük sesini bekleyenlere duyurulur.

Alevi Haber - Hasan ERDAL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.