Demokratik Alevi inisiyatifi olağan konferansı yapıldı

Demokratik Alevi inisiyatifi olağan konferansı yapıldı

Demokratik Alevi inisiyatifi olağan konferansı yapıldı1. Olağan Konferansı'nı gerçekleştiren Demokratik Alevi ınisiyatifi, ismini 'Özgür...

A+A-

Demokratik Alevi inisiyatifi olağan konferansı yapıldıDemokratik Alevi inisiyatifi olağan konferansı yapıldı

1. Olağan Konferansı'nı gerçekleştiren Demokratik Alevi ınisiyatifi, ismini 'Özgür Demokratik Alevi ınisiyatifi' olarak değiştirdi. Konferansta Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünün desteklenmesi kararı alındı.

14 Ekim'de gerçekleştirilen konferansın sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, 'Konferansımız, Aleviliğin genel sorunları, çözüm yolları, demokrasi ve barış mücadelesinde Aleviliğin rolü ve geleceğe dönük planlamaları yoğunca tartışmıştır' denildi. Bildirgede, konferansta alınan başlıca kararlar şu şekilde sıralandı:

'Halkımızın inanç boyutundaki sömürüsünü engellemek amacıyla dedeler kurulu oluşturulması kararlaştırmıştır. Aleviliğin tarihsel ve demokratik özünü açığa çıkarmak için, tarih ve bilim kurulu oluşturulacaktır. Aleviliğin özgün ve demokratik yanı olan kadın gücünü harekette daha fazla etkin kılmak amacıyla özel bir çalışma yapılacaktır. Günümüzde Aleviliğe karşı sürdürülen asimilasyon politikalarına karşın özünü koruyup geleceğe taşımayı, önüne görev olarak koyacaktır. Aleviliği güncel talepleri olarak, zorunlu din derslerinin kaldırılması, diyanettin lağvedilmesi ve Sivas katliamının gerçekleştiği 'Madımak Otelinin' müzeye dönüştürülmesi için kampanya düzenlenecektir.

İSTANBUL - DİHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.