Deniz'den tokat yedim

Deniz'den tokat yedim

Deniz Gezmiş 68 kuşağının en önemli öğrenci lideriydi."Deniz'den tokat yedim" BOTAŞ'ın Jersey Adası'ndaki şirketinin...

A+A-

Deniz'den tokat yedim

Deniz Gezmiş 68 kuşağının en önemli öğrenci lideriydi.

"Deniz'den tokat yedim"

BOTAŞ'ın Jersey Adası'ndaki şirketinin genel müdürü Salih Paşaoğlu: Öğrenciliğimde Deniz Gezmiş bana tokat attı..

68 Kuşağının "efsane" öğrenci lideri Deniz Gezmiş'in, kamuoyunda "Jersey bürokratı" olarak bilinen BOTAŞ International Limited'in (BIL) Genel Müdürü Salih Paşaoğlu'nu, ODTÜ'de İnşaat Fakültesi'nde okuduğu dönemde dövdüğü ortaya çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Salih Paşaoğlu'nun arkadaşlığı ODTÜ'de okudukları dönemde başladı. Güler, 1972 yılında Metalurji Mühendisi olarak, Paşaoğlu da 1974 yılında İnşaat Mühendisi olarak ODTÜ'den mezun oldu. Paşaoğlu, ODTÜ'de İnşaat Fakültesi ikinci sınıfta okuduğu dönemde yaşadığı son derece ilginç bir olayı SABAH'la paylaştı. Paşaoğlu, 1970'lerin başında ODTÜ'de öğrencilerin bir bölümünün namaz kılmak için kalorifer dairesini kullandıklarını söyledi.

'ASILMASINA ÜZÜLMEDİM'

Bir gün cuma namazı kıldıkları sırada Deniz Gezmiş'in kalorifer dairesine geldiğini anlatan Paşaoğlu, Deniz Gezmiş'in tepki olarak kendisine tokat attığını ve öğrencileri de dağıttığını söyledi. Paşaoğlu, her şeye karşın Deniz Gezmiş'in genç yaşta asılmasına üzülüp üzülmediği sorusunu, "Hayır, asılmasına üzülmedim" sözleriyle yanıtladı.

Bakanlığın joker bürokratı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 2002'de Devlet Su İşleri'nden (DSİ) daire başkanı olarak emekliye ayrılan Paşaoğlu'nu Müsteşar Yardımcılığı'na getirdi. Paşaoğlu, bu sırada DSİ ve BOTAŞ Genel Müdürlükleri'ne de vekaleten baktı. Güler, Paşaoğlu'nu yılın başında BTC Petrol Boru Hattı'nın Türkiye bölümünü işleten BIL'in başına getirdi.

Olcay AYDİLEK / ANKARA
SABAH - 25 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.