Denizli'de yine aynı görüntüler

Denizli'de yine aynı görüntüler

Denizli'de yine aynı görüntülerGeçen yılki kutlamalar nedeniyle Genelkurmay’ın e-muhtıra olarak tanımlanan açıklamasına...

A+A-

Denizli'de yine aynı görüntülerDenizli'de yine aynı görüntüler

Geçen yılki kutlamalar nedeniyle Genelkurmay’ın e-muhtıra olarak tanımlanan açıklamasına giren Denizli’de Kutlu Doğum Haftası daha sade başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi’ndeki kutlamada Üçgen Kız Kuran Kursu öğrencileri ilahiler okudu, Hz. Muhammed’in doğumu piyesle canlandırıldı.

Denizli, geçen yıl Nikfer beldesindeki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde ilahiler okuyan türbanlı ilkokul öğrencileri, tekbir getiren öğrencilerin yedi başlı canavarı öldürmesi ve Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in “Dünya Hz. Muhammed gibi bir lider arıyor” sözleriyle Türkiye gündemine otururken, bu yılki kutlamalar daha sade başladı.

Denizli İl Müftülüğü’nün organize ettiği 14-20 Nisan tarihleri arasındaki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, kadınlar için “milli ve manevi değerlerimiz” konulu konferans düzenlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Aslantürk tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Halk Eğitim Merkezi’nde verilen konferansın öncesinde Üçgen Kız Kuran Kursu öğrencileri ilahiler okudu, Hz. Muhammed’in doğumu piyesle canlandırıldı. Türbanlı Kuran kursu öğrencisi kızlar, Atatürk posteri ve Türk bayrağı önünde ilahiler ve Kuran okudu. Konferansa kadınlar büyük ilgi gösterirken, 300 kişilik salon doldu.

Belediye Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele de vali yardımcıları Mehmet Çapraz, Mustafa Güney ve Muhsin Çatmadım katıldı. Katılımcılara kırmızı karanfil dağıtılırken, geçen yıl ilahi söyleyen küçük kızların yerine bu yıl müftülük ilahi grubunun okuduğu eserler dinlendi. İlahilerin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Yakıt, Doç. Dr. Necdet Gürkan ve Müftü Mehmet Köse’nin konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.

Geçen yılki kutlamalar nedeniyle Genelkurmay’ın “e-muhtıra” olarak tanımlanan 27 Nisan açıklamasına giren Denizli’de, bu yılki kutlamalar kapsamında hastane, huzurevi, yetiştirme yurdu ve çocuk yuvası, esnaf, cezaevi ziyaretlerinin yapılacağı, cuma günü Yeni Cami’de mevlit okutulacağı, hafta boyunca kan bağışı kampanyası yapılacağı bildirildi.

RAMAZAN ÇETİN Denizli DHA
MİLLİYET - 16 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.