Dernekler Gül'e Tepki Gösterdi

Dernekler Gül'e Tepki Gösterdi

Dernekler Gül'e Tepki GösterdiANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker ile...

A+A-

Dernekler Gül'e Tepki GösterdiDernekler Gül'e Tepki Gösterdi

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker ile Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Cumhurbaşkanlığı’nın Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinliklerine “müdahale” ettiğini belirttiler.

Öker ve Balkız, dün yaptıkları ortak açıklamada, tepkilerini özetle şöyle dile getirdiler:

“Cumhurbaşkanlığı, anma etkinlikleri programına tarihte ilk kez müdahale etmiştir. Bu tutum AKP zihniyetinin sonucudur. Bu ne anlama gelmektedir? Anma komitesinin aylar öncesinden belirleyip ilan ettiği sunucular Sayın Gül aleyhinde kimi cümleler mi kuracaklardır? Meydanda toplanan binlerce Alevi - Bektaşi yurttaşları Sayın Gül’ü protestoya mı davet edeceklerdi? Onun laikliğe karşı müdahalenin odağı olduğu yargı kararı ile tescilli bir partinin kurucusu, Başbakanı ve onların oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu mu anımsatacaklardı? Neden bu müdahale?”

Gül’ün ne Hünkâr’ı ne de Alevileri tanıdığına dikkat çekilen açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı tanıyor ama” denilerek, “protokol kurallarını konuğun ricası doğrultusunda düzenlemek nezaketini gösteriyor, ama aynı nezaketi Hacıbektaş’ta Alevilere göstermiyor ve protokol görevlileri kanalı ile dayatmada bulunuyor” denildi.

CUMHURİYET - 17 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.