Dersim Belediyesi polisler tarafından basıldı: Etkinlik engellendi

Dersim Belediyesi polisler tarafından basıldı: Etkinlik engellendi

Bugün Dersim’de “Güncel Siyasal Gelişmeler” başlığıyla Belediye konferans salonunda düzenlenmek istenen panel “bomba ihbarı” var diyerek engellendi. Polis Dersim Belediyesini bastı.

A+A-

 

19’uncusu düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali Valiliğin ve Emniyetin yasakları ve keyfi uygulamaları gölgesinde sürüyor. Bugün Dersim’de “Güncel Siyasal Gelişmeler” başlığıyla Belediye konferans salonunda düzenlenmek istenen panel “bomba ihbarı” var diyerek engellendi. Polis Dersim Belediyesini bastı.

Dersim’de Tunceli Emniyet Müdürlüğü Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında planlanan paneli engelledi. “Güncel siyasal gelişmeler” başlığıyla düzenlenecek panel belediye konferans salonunda yapılması planlanıyordu. Polis yapılması planlanan paneli engelleyerek belediyeyi bastı. Bomba olduğu iddiasıyla basılan belediye keyfi bir şekilde arandı. Belediye başkanı Maçoğlu’da dahil orada bulunan milletvekillerinin tepkisi karşılıksız kaldı.
Bunun üzerine Dersim Belediyesi önünde durumu protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.

Belediye önünde yapılan açıklamayı milletvekili Dilşat Canbaz yaptı. Yapılan açıklamada keyfi uygulama eleştirilirken, durumun kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamanın ardından panel Sanat Sokağı’na alındı. Kitle panelin yapılacağı yere yürüyerek durumu protesto etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.