Dersim Fezlekesi

Dersim Fezlekesi

Dersim Fezlekesi 2 DTP’li ve bir bağımsız milletvekili hakkında, seçim dönemindeki çalışmaları sırasında yürütülen...

A+A-

Dersim Fezlekesi Dersim Fezlekesi

2 DTP’li ve bir bağımsız milletvekili hakkında, seçim dönemindeki çalışmaları sırasında yürütülen soruşturmalarla ilgili düzenlenen fezlekeler dün TBMM’ye sunuldu.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile Hakkári Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani’nin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlık tezkereleri, daha önce gelen dosyalarla birlikte TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu gündemine alındı. Tezkerelerin, Anayasa Komisyonu tarafından önümüzdeki günlerde gündeme alınması bekleniyor. Hamit Geylani, hakkındaki fezlekenin seçim çalışmaları sırasında Kürtçe konuşması nedeniyle düzenlendiğini söyledi.

Şerafettin Halis hakkında da 22 Temmuz genel seçimlerinde Tunceli’de dağıtılan bildiri ve asılan afişlerdeki "Bin Umut Adayı Şerafettin Halis bir devrimci, bir Kürt, Bir Dersimli, bir Alevi ve bir emekçi olarak dedelerimizin ve nenelerimizin 38 Dersim devrimci direniş ruhuyla Meclis’e gidiyor" şeklindeki ibareler nedeniyle soruşturma açılmıştı. İbrahim Binici hakkında da DTP Şanlıurfa İl Başkanlığı sırasında katıldığı gösterilerdeki olaylar nedeniyle Toplantı ve Gösteri Yasası’na muhalefet gerekçesiyle soruşturmalar açılmıştı.

13.11.2007 - HABERLER.COM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.