Dersim İsyanı AP Konferansı'nda

Dersim İsyanı AP Konferansı'nda

Dersim İsyanı AP Konferansı'nda   Avrupa Parlamentosu (AP), “Dersim38” konulu bir konferans düzenliyor. DTP Tunceli Milletvekili...

A+A-

Dersim İsyanı AP Konferansı'ndaDersim İsyanı AP Konferansı'nda
  
Avrupa Parlamentosu (AP), “Dersim38” konulu bir konferans düzenliyor. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in de konuşmacı olarak katılacağı konferans 13 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek.

MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK

Konferansa Ermeni soykırımı iddiasının en önemli savunucusu kabul edilen Ermeni -Avrupa Federasyonu Başkanı Hilda Taşopyan da bir konuşma yapacak.

Dersim 38-70 Yıl Öncesi” konulu etkinliğin koordinasyonunu merkezi Almanya’da bulunan “Dersim’i Yeniden İnşa Derneği” yürütüyor. Konferansın tanıtımı için İngilizce ve Almanca olarak hazırlanan iki afişten Almanca olanında şu ifadeler bulunuyor:

“Avrupa’nın ve dünyanın bilincinden hiç silinmeyen bir soykırım: 1937 ilkbaharında, Türk ordusu Alevi Kürtlerin yaşadığı Dersim bölgesinde köyleri yaktı, on binlerce sivili, erkek, kadın, çocuk demeden öldürdü. Hayatta kalanlar Batı Türkiye’ye göç ettirildiler.” Afişlerde milletvekili Şerafettin Halis ile Belediye Başkanı Songül Erol Abdil’in ünvanları Dersim Milletvekili ve Dersim Belediye Başkanı şeklinde yer alıyor. AP’de daha önve de Leyla Zana’nın katılımıyla “Kürtler” konulu bir konferans yapılmıştı.

KAYNAK : BİRGÜN - 1 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.