Dersim Kanatılıyor, Bozguncular Nemalanıyor

Dersim Kanatılıyor, Bozguncular Nemalanıyor

Dersim Kanatılıyor, Bozguncular NemalanıyorBinali EFEAlevilerin saygıyla andığı, adı anılırken yüreği titreyerek burkulduğu, Seyyit Rıza’yı...

A+A-

Dersim Kanatılıyor, Bozguncular NemalanıyorDersim Kanatılıyor, Bozguncular Nemalanıyor

Binali EFE

Alevilerin saygıyla andığı, adı anılırken yüreği titreyerek burkulduğu, Seyyit Rıza’yı unutmak zor, anlatmak imkânsız gibi.

Atatürk’ün hastalığını fırsat bilen, Mustafa Kemal’lin gerçek ve sadık dostlarını Dersim'de katlederek Atatürk’e düşman etmek için Alevilere edilen zulme ve entrikalara karşın bakın Seyyit Rıza ne demiş; "... Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, ama ben de sizin önünüzde eğilmedim bu da size dert olsun"...

Anlamakta zorluk çektiğim tek husus Cumhuriyetin kurucusu yüce Atatürk’ün Türkiye’deki etnik köken sınıflar içinde Cumhuriyeti içine sindirmiş olan ve kendisini zamanın peygamberi olarak nitelendirenleri, isyanı bastırmak adına Alevileri hunharca katletmesinin mantıksal ölçülerde imkansız görmekteyim.

Atatürk ki Alevileri hayatı boyunca sevmiş, korumuş, kollamış ve yanında en güvendiği insanlar olarak görev vermiştir.

CHP Alevisiz, Alevilerde CHP’siz olamaz. Atatürk’ün kurmuş olduğu parti Alevilere emanettir, gerçek sahipleri de laik, çağdaş, demokrat ve Cumhuriyetçilerdir.

Erzurum Kongresi sonrası Sivas’a dönmekte olan Mustafa Kemal’i o pusudan kurtaran kimdir? Elazığ Vali’sinin Saray’dan almış olduğu emirle, Atatürk’ü öldürmek için kurmuş olduğu pusuyu duyan Dersim’li Haydar ağa,  Mustafa Kemal’in hayatını kurtardığı gibi, paketlenmiş hatırı sayılır bir miktar parada vererek Atatürk’e ve ülkeye dostluğunu göstermiştir. Mustafa Kemal sevincini gizlemeden teşekkür ederek ayrılır, ama Haydar ağa sivil ekibiyle Sivas’a kadar Ulu Önderi korumaya devam eder.

Onur Öymen’in talihsiz ve maksatsız demeci Alevileri CHP’den koparmak amacıyla muhtemelen istismarlar hızlanarak devam edeceğe benziyor, zira rakip partilerin yıllarca beklediği fırsat nihayet ayağına kadar gelmiş, CHP'yi etkisiz hale getirmek emellerini tahakkuk için istedikleri hedefe ulaşmaktır arzuları.

Onur Öymen sayesinde Dersim’in bir daha gündeme gelmesi yanlış, maksatlı ve taraflı olarak bilinen ve yayınlanan bilgilerin tekrar düşünülmesinde ciddi yararlar sağlamıştır.

Yirminci Asrın lideri Atatürk’ün kurmuş olduğu iki büyük emanet, Cumhuriyet ve CHP'den Alevileri hiçbir kuvvet ayırtamaz. Bilinmesi gereken zamanın hızla geliştiği ve Aleviler hızla örgütlenerek ve beklentilerinin hızla yükseliyor olmasıdır. Bu da CHP’nin işini zorlaştırıyor.

CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal Alevilerin beklentilerini bilmektedir, hak ettiği nispette Parti içinde ve genel seçimlerde aday göstermesi Partinin güçlenmesi için faydalı olacaktır.

Solda veya sola yakın partiler ile, yeni kurulan veya kurulmakta olan partilerin Alevileri akıl almaz tekliflerle ikna etmeye çalışarak partilerine çekmeleri için yaptıkları çalışmalarının devam etmesi ve bunda başarılı olmaları sonucu CHP’nin zayıflaması Laik Cumhuriyete en büyük darbe olacaktır.

CHP bunu görmeli ve nihai tavrını belirlemelidir.

Binali EFE

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy55467 = 'binaliefe' + '@';

addy55467 = addy55467 + 'hotmail' + '.' + 'com';

var addy_text55467 = 'binaliefe' + '@' + 'hotmail' + '.' + 'com';

( '' );

55467 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı
Antalya Şubesi Başkanı  
 
KAYNAK : Alevihaber.com - 30 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.