Dersim Mazgirt’te karakollardan ezan okutuluyor, köylüler tepkili

Dersim Mazgirt’te karakollardan ezan okutuluyor, köylüler tepkili

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Muxundi (Darıkent) köyüne Tunceli Valisi’nin ziyareti ardından çevre karakollardan ezan okutulmaya başlandı. Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Muxundi (Darıkent) köyüne Tunceli Valisi’nin ziyaretinin ardından ezan okutulmay

A+A-

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Muxundi (Darıkent) köyüne Tunceli Valisi’nin ziyaretinin ardından ezan okutulmaya başlandı. Köylüler yapılanların asimilasyon politikası olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.

“VALİ GELDİĞİ GÜNDEN BERİ EZAN OKUTULUYOR”

Dersim merkezden bağlanarak Mazgirt’te merkezi sistemle çevre karakollardan ezan okutulduğu bilgisini ajansımız PİRHA‘ya paylaşan köylüler, bu uygulamayı kabul etmediklerini dile getirdi. İsmini vermek istemeyen bir yurttaş ise, “Alevi inancı ile yorulmuş insanlarız. Yezidin zihniyetinden rahatsızlık duyuyoruz. Türkiye’nin hangi askeriye yerinden, karakoldan, jandarmanın içinde ezan okutuluyor mümkün değil. İki gün önce Tunceli Valisi geldi ve dünden beri de ezan okunmaya başladı. Tunceli’den Mazgirt’e merkezi sistemle ezan okutuldu Günde 5 kez ezan okutarak insanları inceden inceye alıştırmaya çalışıyorlar.  Onlar için biz Alevilerin  bir şekilde namaz kılması gerekiyor” diyerek tepki gösterdi.

PİRHA/DERSİM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.