Dersim Mitingi Sadece Dersimlilerin Değildir

Dersim Mitingi Sadece Dersimlilerin Değildir

Dersim Mitingi Sadece Dersimlilerin Değildir Ankara Tunceliler Derneği, 13 Aralık’ta İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılacak Dersim mitingine...

A+A-

Dersim Mitingi Sadece Dersimlilerin DeğildirDersim Mitingi Sadece Dersimlilerin Değildir
 
Ankara Tunceliler Derneği, 13 Aralık’ta İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılacak Dersim mitingine katılım çağrısı yaptı. Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Bülent Akdağ, ‘Dersim 38, katliamdır. Arşivler açılsın, sorumlular hesap versin’ başlıklı mitingi düzenleme amaçlarının, hiç kimsenin bir daha böyle acılar yaşamaması ve barışın örgütlenmesi olduğunu söyledi.

Mitingin sadece Dersimlilerin mitingi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Akdağ, “Miting, demokratikleşme mücadelesinin bir parçası olarak görülmelidir. Demokratik bir ülkede eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamak isteyen bizler böyle görüyoruz” diye konuştu. CHP’li Onur Öymen’in katliamı savunan sözlerine de değinen Akdağ, Dersimlilerin katliam travmalarını hala yaşadığını, parlamentoda ‘Dersim Katliam Modeli’nin önerilmesini utanç verici olduğunu söyledi.

‘SOMUT ADIMLAR ATILMALI’

Başbakan  Erdoğan’ın Dersim’de yaşananları ‘katliam’ olarak nitelendirdiğine hatırlatan Akdağ, bu söylem ve yaklaşımları olumlu bulduklarını, fakat somut adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

Bu adımlardan bir tanesi Dersim adının iade edilmesi olmalıdır”, diyen Akdağ, bir diğer adım olarak da Munzur Barajlar Projesi’nin iptal edilmesini istedi.

Son zamanlarda ülkede yaşanan gerileme de dikkat çeken Bülent Akdağ, ‘demokratik açılım’ sürecinde toplumsal barışın sağlanmasının önemini vurgulayarak, tüm emek ve demokrasi güçlerini mitinglerine destek vermeye davet etti.

BirGün - Cihan Eligüzel - Ankara - 11 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.