'Dersim' oyunu kendi evinde

'Dersim' oyunu kendi evinde

'Dersim' oyunu kendi evindeCANLAR Tiyatrosunun Dersim katliamını anlatan son oyunu “Islah, tenkil, sürgün... Dersim”, 5 Mayısta...

A+A-

'Dersim' oyunu kendi evinde'Dersim' oyunu kendi evinde

CANLAR Tiyatrosunun Dersim katliamını anlatan son oyunu “Islah, tenkil, sürgün... Dersim”, 5 Mayısta Maraş-Elbistan’da, 7 Mayısta Dersim’de ve 8 Mayısta Erzincan’da seyirciyle buluşacak.

Canlar Tiyatrosunun, Sivas ve Maraş katliamından sonra üçüncü olarak tarihe Dersim katliamı olarak geçen olayları anlattığı oyunu sergilenmeye devam ediyor. Ankara ve İstanbul’da oynanmasından sonra Türkiye’nin doğusuna doğru yola çıkan Canlar Tiyatrosu, bu sefer oyunun geçtiği Dersim’le birlikte, Maraş-Elbistan ve Erzincan’da da seyirciyle buluşuyor.

Serdar Doğan’ın yazdığı, Cengiz Sezgin’in yönettiği, müziklerini Engin Arslan, Ertan Tekin ve Nail Yurtsever’in yaptığı oyun, Dersim katliamını politik tiyatro diliyle aktarıyor. “Tarihi yeniden ve kendi dilinde” yazma niyetiyle yola çıkmadığını belirten Canlar Tiyatrosu, 1933-1937 yılları arasında Dersimliler üzerinde yürütülen “ıslah, tenkil ve sürgün” politikalarının sonuçlarını yansıtmayı hedeflediğini bildiriyor.

(Ankara/EVRENSEL) - 4 Mayıs 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.