Dersim PSAKD Başkanı’ndan asimilasyon tepkisi: Alevi Yol ve erkanıyla ilgileri yoktur

Dersim PSAKD Başkanı’ndan asimilasyon tepkisi: Alevi Yol ve erkanıyla ilgileri yoktur

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’un “Tarikatların Tunceli’ye zarar vereceğine inanmıyorum” açıklamasına tepki gösterdi.

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’un “Tarikatların Tunceli’ye zarar vereceğine inanmıyorum” açıklamasını PİRHA’ya değerlendirdi.

“BUNLARIN ALEVİLİKLE, YOL VE ERKANLA İLGİLERİ YOKTUR”

Ali Ekber Yurt ve onun izini sürenlerin devlet Alevisi olduğunu söyleyen Ekber Kaya, “Bunların Alevilikle, yol ve erkanla ilgileri yoktur. Sahibine hizmet etmekte yarışırlar, inancımıza baskıda, yok saymada, asimilasyonda, halkımızın yaşadığı tüm acılarda bunların payı vardır. Bu gibi kişi ve kurumlar tarih boyunca hep var olmuşlardır, hiç bir çaba Mansurların, Seyit Nesimilerin, Pir Sultanların, Şeyh Bedrettinlerin öğretilerini yok edememiştir. Kaldı ki Yurt ailesi tarihsel görevlerini, Türkleştirme ve Sünnileştirme görevlerini ifa etmekteler, bu gaye ile Dersim’de işlerini yapmaktalar.

“ACI OLAN DERSİM’DE İNANCA GÖRE HİZMET YÜRÜTECEK BİR CEM VE HİZMET EVİNİN YOKLUĞUDUR”

Ali Ekber Yurt’un, bu görevi Cumhurbaşkanına yazdığı mektupta ifade ettiğini söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Asıl acı olan Dersim’de inanca göre hizmet yürütecek bir cem ve hizmet evinin yokluğudur. Bu yönlü girişimlerimizin sonuçsuz kalması yer tahsisinin yapılmamasıdır. İvedi görev bu asıl ihtiyacın giderilmesi, halkımızın benimsemediği bu yerlere gitme zorunluluğundan kurtulmasıdır. Bu inanç kurumunun da gerçek işlevine kavuşturulmasıdır.”

PİRHA/DERSİM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.