Dersimliler 9 Kasım'da Ankara'da olacak

Dersimliler 9 Kasım'da Ankara'da olacak

Dersimliler 9 Kasım'da Ankara'da olacak İSTANBUL (02.11.2008)- İstanbul Alibeyköy'de yaşayan Dersimliler, Alevilerin 9 Kasım'da Ankara'da...

A+A-

Dersimliler 9 Kasım'da Ankara'da olacak Dersimliler 9 Kasım'da Ankara'da olacak

İSTANBUL (02.11.2008)- İstanbul Alibeyköy'de yaşayan Dersimliler, Alevilerin 9 Kasım'da Ankara'da gerçekleştireceği mitinge destek verdi. Alibeyköy Tuncelililer Derneği üyeleri, yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla, Alevilerin demokratik taleplerinin karşılanmasını istedi.

Dersimliler, bugün önce dernek binasında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi, sonra Alevi inancına saygı gösterilmesi, demokratik haklarının tanınması ve bu amaçla yapılacak Ankara mitingine çağrı yapmak için yürüyüş yaptı. Yürüyüşte Alibeyköy Tuncelililer Derneği pankartı ve “Zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Diyanet lağvedilsin”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Madımak Oteli müze yapılsın” dövizleri açıldı.

Alibeyköy'ün en işlek caddelerinden Cengiz Topel'i trafiğe kapatan yaklaşık 80 dernek üyesi, “Kerbela'dan Sivas'a, katliamı unutma, unutturma”, “Pir Sultan'dan Dersim'e, Dersim'den Gazi'ye bu tarih bizim” sloganları attı, mitinge çağrı bildirileri dağıttı, Dört Yol mevkinde basın açıklaması yaptı.

Alibeyköy Tuncelililer Derneği Başkanı Mesut Gerçek, yaptığı basın açıklamasında, “Hallacı Mansur kendini tanrı sanan bir sapkındır. Babailer başıbozuk isyancılar. Pir Sultan İran ajanıdır. Seyit Rıza İngiliz ajanı. Dersim çıbanbaşıdır. Koçgiri hain. Madımak dinsizler yuvasıdır. Cemevleri cümbüş evi. Yedi Alevi öldürenin cennette yeri hazırdır. Alevilik yoldan çıkmaktır. Hatta Alevi diye bir şey yoktur” diyerek rejimin Alevilere bakış açısına dikkat çekti.

Gerçek, “Halklarımıza söylenen bu iğrenç yalanları duymayan kaldı mı? Eğer hala duymayan varsa, biraz resmi tarih okusun. Zorunlu din dersi alsın. Diyanetten ve yetkili ağızlardan yapılan demeçleri dinlesin. Daha olmadı hacıya, hocaya danışsın” diye konuştu.

Alibeyköy Tuncelililer Derneği Başkanı Gerçek, “Bu iğrenç yalanlara eşlik eden kanlı zulmü görmeyen kaldı mı? Çaldıran'ı, Malya Ovası'nı, Dersim'i, Çorum'u, Maraş'ı, Sivas'ı, Gazi'yi bilmeyen mi var hala? Varsa eğer kulağını açsın. Bu topraklarda aydınlanmayı savunan ve demokrasi verenleri dinlesin. Alevilerin örgütlü gücü olan kurumları dinlesin. Pir Sultan'ın takipçilerini dinlesin” vurgusunda bulundu.

Mesut Gerçek, açıklamanın sonunda, Dersimli Aleviler olarak Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri tarafından 9 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek mitinge katılacaklarını duyurdu. Gerçek, yalnızca Alevilerin değil, tüm halkın demokratik taleplerini içeren mitinge katılım çağrısında bulundu.

PSAKD Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Dede de, mitinge katılım çağrısında bulundu.

KAYNAK : ATILIM - 2 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.