Derslere cuma namazı ayarı

Derslere cuma namazı ayarı

Derslere cuma namazı ayarı Daha önce öğle arasına denk gelen cuma namazı, yaz saati uygulamasının başlamasının ardından ders saatiyle çakışınca,...

A+A-

Derslere cuma namazı ayarıDerslere cuma namazı ayarı

Daha önce öğle arasına denk gelen cuma namazı, yaz saati uygulamasının başlamasının ardından ders saatiyle çakışınca, ders programı değiştirildi

ADANA - Öğrencilerin servislere bindirilip cuma namazına götürülmesiyle gündeme gelen Seyhan ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Daha önce öğle arasına denk gelen cuma namazı, yaz saati uygulamasının başlamasının ardından ders saatiyle çakışınca, okulda ders saatleri namaza göre ayarlandı. Ders saatlerinin nasıl değiştirildiği ise açıklanmadı.

Eğitimcilerin tepkisine neden olan olay, edinilen bilgilere göre şöyle gelişti: Yaz saati uygulamasının başlamasıyla cuma günleri öğle arasına denk gelen cuma namazı ders saatiyle çakıştı. Cuma namazı saatinde ders işlenecek olması nedeniyle okul idaresi yeni bir ders programı ayarladı. Haftanın ilk dört günü 08.00'de derse başlayan öğrenciler 11.30'da öğle arasına girip 12.30'da tekrar dersbaşı yaptı. Yani sabah 4 saat ders yapan öğrenciler öğleden sonra üç saat daha eğitim öğretim görüp okuldan ayrıldı. Cuma günü ise 08.00'de derse başlayan öğrenciler 12.15'te öğle tatiline çıkartıldı. 1 saatlik öğle arasının ardından öğrenciler 13.15'te tekrar dersbaşı yaptı. Cuma günü öğrenciler sabah 5, öğleden sonra ise 2 saat ders işledi.

Müdür soruları yanıtlamadı

Okulun müdürü İbrahim Geçioğlu , görüşmek istemediğini söyledi. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce , böyle bir uygulama ihtimalinin bulunmadığını bildirdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk ise "İhtimal vermiyorum, bakacağız" dedi. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa , ders saatlerinin herkesin kafasına göre değiştirilemeyeceğini belirtti. Ders saatlerini okul idaresinin belirlediğini aktaran Boğa, "Cuma günü ders saatleri diğer günlerden farklıysa burada bir kasıt vardır. Öğrencilerin cuma namazına götürüldüğü bu okulda ders saati de cuma namazına göre ayarlanmış gibi görünüyor" diye konuştu. Gazetemizi arayan veliler ve okuldaki bazı eğitimciler de bu uygulamaya tepki gösterip gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Söz konusu okulda daha önce okul idarecilerinin gözetiminde öğrencilerin servislerle cuma namazına götürüldüğü ortaya çıkmıştı.

YUSUF BAŞTUĞ / CUMHURİYET - 7 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.