Destekliyoruz : Madımak Müze Olsun İmza Kampanyası

Destekliyoruz : Madımak Müze Olsun İmza Kampanyası

Madımak Müze Olsun İmza Kampanyası İMZA İÇİN TIKLA, SEN DE KATIL >>>  Internetteki en büyük iki Alevi forumu biraraya gelerek...

A+A-

Madımak Müze Olsun İmza Kampanyası
Madımak Müze Olsun İmza Kampanyası

İMZA İÇİN TIKLA, SEN DE KATIL >>> 

Internetteki en büyük iki Alevi forumu biraraya gelerek Madımak'ın müze haline getirilmesi için yeni bir elektronik imza kampanyası başlattı. İkisi de 20 bin üzerinde üyeye sahip olan forumların kampanyası çığ gibi büyüyor. Forumlar kampanyanın "ortak" noktası olarak Alevionline'ı belirlediği için kampanya sayfalarımızdan yürütülecek. Açıklamayı aktarıyoruz:

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta gericilerin 35 insanımızı yaktıkları Madımak Oteli'nin alt katında halen ironik ve utanç verici bir biçimde kebapçı işletmesi yeralmaktadır. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması, çocuklarımızın görüp yobazlığın ve provokasyonların ülkemize nasıl acılar yaşatabileceğini anlaması için bu otel bir an önce Kardeşlik ve Barış Müzesi haline getirilmeli; ülkemizin tarihine bir utanç sayfası olarak kazınan bu olay, en azından gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için bir anıt haline getirilmelidir. Ülkemizin kavgaya, acılara, yangınlara değil; kardeşlik ve barışa ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda bu otelin Kardeşlik ve Barış Müzesi haline getirilmesi en önemli adımlardan biridir.

Bizler, bu ülkenin vatandaşları olarak, ülkemiz tarihine kara bir leke olarak düşen bu vahşi katliamın her zaman takipçisi olacağız. Ötesinde "Alevi" kimliğimizle de; herkesle barış içinde birarada yaşamak istiyoruz. Yaşadığımız acıların üzerine kebapçı dikilerek karşımıza çıkılmasını toplumumuzu bir çeşit aşağılama aracı olarak görüyoruz. Bizler; Alevi gençleri olarak, bütün ayrılıklarımızı ve aramızdaki sorunları unutup, Madımak Oteli'nin akıbetini takip etmek için birlikte hareket edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Alevilerin kendi aralarında görüş ayrılıkları olabilir. Ama konumuz Madımak olunca; biriz, iriyiz, diriyiz. Bu işin de takipçiyiz. Madımak Oteli müze haline getirilene dek de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda başlattığımız elektronik imza kampanyasına bütün arkadaşlarımızı destek vermeye davet ediyoruz.

Aleviweb & Alevileriz Forumları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.