Dev. Maden-Sen : Madımak Kanayan Bir Yaradır !

Dev. Maden-Sen : Madımak Kanayan Bir Yaradır !

Dev. Maden-Sen : MADIMAK KANAYAN BİR YARADIR !Madımak katliamının 15. yılında DİSK / Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu’nun Basın Açıklaması:...

A+A-

Dev. Maden-Sen : Madımak Kanayan Bir Yaradır !Dev. Maden-Sen : MADIMAK KANAYAN BİR YARADIR !

Madımak katliamının 15. yılında DİSK / Dev. Maden – Sen Yönetim Kurulu’nun Basın Açıklaması:

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta şeriatçı ve faşist güçler tarafından gerçekleştirilen katliamda kaybettiğimiz 37 insanımızı bir kez daha anıyoruz hüzünle. Allahu ekber naralarıyla insanları acımasızca yakarak katleden eli kanlı katiller, birgün ölüp gidecekler onursuzca. Benim kabem insandır diyen 37 sanatçı, aydın, devrimci demokrat insan ise, hep yaşayacaklar gönüllerimizde.

Hep birbirlerine benziyorlar, hep aynı sloganları atıyorlar ve geri insanların dini duygularını okşayarak kışkırtıp katliamlarına ortak ediyorlar. Ve hiçte tesadüf değildir, her katliam Cuma namazı sonrasında yoğunlaşıyor.

3–4 Eylül 1978 tarihinde Sivas’ta, bugün çoğumuzun adını çoktan unuttuğumuz; Alibaba, İnönü, Yiğitler, Yüceyurt, Çayyurt, Dedebalı ve Gülyurt mahallelerine saldıran şeriatçı faşist sürüler binlerce ev ve işyerini tahrip edip 6 kişiyi katletti.

19–24 Aralık 1978 tarihinde Maraş’ta yüzlerce ev ve işyerini yakan yıkan şeriatçı faşist güçler 100’den fazla insanımızı katletti.

1–4 Temmuz 1980 tarihinde Çorum’da, yine şeriatçı faşist güçlerce Alevilerin/ilericilerin oturduğu mahallelere saldırılmış, kimisi evde kimisi kaçırılarak tarlalarda 26 insan öldürülmüştür. Eli kanlı katillerin yaraladığı, polisler tarafından SSK hastanelerine götürülen/kaçırılan kimi hastalar, hastanede işkence yapılarak öldürülmüştür ve Süleyman ATLAS bunun bir örneğidir.

Hep unuttuk, hesap sormadık başımıza gelmeyen kalmadı, katliamlar birbirini izledi… 

Sivas’ın, Maraş’ın ve Çorum’un hesabını soramadığımız, unuttuğumuz için 2 Temmuz’da Madımak’ta yakıldık, kül edildik…

Artık unutma hakkımız olmamalı, bağışlamak ise ASLA.! Çünkü, her unutkanlığımız yapanın yanına bırakıyor, yeni katliamlara kapılar aralıyor. Bütün bunları unutarak 12 Eylül darbecilerini yargılayabilmek, demokratik bir anayasa, eşitlikçi, özgür bir toplum, barış içinde yaşadığımız kardeşçe bir düzen yaratılabilinir mi!?

MADIMAK KANAYAN BİR YARADIR BİZİM İÇİN.! 

SİVAS’I, MARAŞI’I, ÇORUM’U VE MADIMAK’I UNUTMAYACAĞIZ.!

DİSK DEV.MADEN-SEN
Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası

ALEVİ HABER AJANSI - 1 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.