Dev miting öncesi sahte Gül'ücük

Dev miting öncesi sahte Gül'ücük

Dev miting öncesi sahte Gül'ücükAbdullah Gül, büyük Alevi mitingi öncesinde Tunceli’de cem evini ziyaret ederek...

A+A-

Dev miting öncesi sahte Gül'ücükDev miting öncesi sahte Gül'ücük

Abdullah Gül, büyük Alevi mitingi öncesinde Tunceli’de cem evini ziyaret ederek gönül almaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tunceli gezisinde Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni de ziyaret etti. 8 Kasım Pazar günü yapılacak olan büyük Alevi mitingi öncesinde, Gül’ün semah izleyip herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldığı bu ziyaret, hükümete tepkileri yatıştırmaya yönelik bir temas girişimi olarak yorumlandı.

Gül’ün ziyaretinde, dernek başkanvekili Celal Karagöz bir konuşma yaparak, sorunlarını dile getirdi ve “hassasiyet” istedi.

Gül, bağdaş kurarak izlediği semahtan sonra, kendisine hediye edilen curayla cem evinden ayrıldı. Gerek bu ziyaret sırasında, gerek Tunceli Belediyesi’ne gelişinde, Gül çeşitli protestolara hedef oldu.

SOL HABER - 05 Kasım 2009

"Alevi açılımı"na destek ziyareti gerçekleşti

"Alevi açılımı"na destek gezisi olarak görülen Cumhurbaşkanı'nın Tunceli ziyareti gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Gül, cemevi yapımı için pankart açanlara "Sizler için geldik" dedi.

Tunceli'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tuncelilere seslenerek, Edirne ile Hakkari'nin, Sinop ile Mersin'in, Kayseri ile Tunceli'nin hiçbir farkının olmadığını belirterek, "Hepsi de çok aziz vatan topraklarıdır ve her yerde yaşayan insanlar da bu ülkenin birinci sınıf, en asil vatandaşlarıdır" açıklamasında bulundu.

Valilik ziyareti sırasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Cemevi yapılması isteğini içeren dövizleri taşıyan vatandaşlara seslenen Gül, "Sizler için geldik. Sizin için buradayız" dedi.

Tunceli ziyaret etmek anormal mi?

Vali Mustafa Taşkesen'in makamına geçen Abdullah Gül, Tunceli'yi ziyaret eden bir Cumhurbaşkanı olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Tüm bölgelerimizin kendine has özellikleri olduğu gibi Tuncelimizin de kendine has özellikleri vardır. Bu hususa kültürel bakımdan baktığımızda Alevi kültürünün yaşadığı, Alevi vatandaşlarımızın olduğu ve bu anlamda kültürel zenginlikleriyle, farklılıklarıyla değer katan bir ilimizdir. Böyle bir ilimizde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

SOL HABER - 05 Kasım 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.