'Devlet Alevileri fişliyor mu?'

'Devlet Alevileri fişliyor mu?'

'Devlet Alevileri fişliyor mu?'İSTANBUL - Alevi Vakıfları Federasyonu, son günlerde bazı köşe yazarlarının Alevi kökenli vatandaşların...

A+A-

'Devlet Alevileri fişliyor mu?''Devlet Alevileri fişliyor mu?'

İSTANBUL - Alevi Vakıfları Federasyonu, son günlerde bazı köşe yazarlarının Alevi kökenli vatandaşların devlet görevlerinde çalışması sakıncalıymış gibi yorumlar yaptığını belirterek devletin Alevileri fişleyip fişlemediğini sordu. Alevi Vakıfları Federasyonu’ndan dün yapılan yazılı açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“Sünni ve Alevi karşıtlığı yaratarak siyaset yapmaya çalışanlar zaman zaman toplumumuza büyük acılar vermeyi başardılarsa da, nifak tohumlarını kalıcı olacak biçimde ekmekte başarılı olamadılar. Ancak  bir türlü  bu karanlık niyetlerinden vazgeçememişler ki, şimdi de başka yöntemlerle yine aynı amaca yönelik iddialar ortaya atmaktalar.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı ve yasalarında inançlara yönelik bir ayrımcılık yoktur. İnançları kullanarak toplumda ikilikler yaratmak, önemli kurumlarımızda korkular ve huzursuzluklar yaratmak isteyenler bu girişimlerinde asla başarıya ulaşamayacaktır. Bu baylar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bu ülkede  Alevi ile Sünni birbirine düşmeyecektir. Kamu kurumlarında, Silahlı Kuvvetler’de ve güvenlik güçlerimizde görev yapan vatandaşların, Alevi olup olmadıklarına göre fişlenip fişlenmediğinin, dışlanıp dışlanmadığının acilen açıklanmasını Adalet, İçişleri, Milli Eğitim bakanlıkları, Başbakanlık ve Genelkurmay’dan beklemekteyiz.”

Radikal - 25.12.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.