Devlet Bakanı Çelik: Herkes hamın pişmesine katkı sağlasın

Devlet Bakanı Çelik: Herkes hamın pişmesine katkı sağlasın

Devlet Bakanı Çelik: Herkes hamın pişmesine katkı sağlasınDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayları'nda samimi duygular ile...

A+A-

Devlet Bakanı Çelik: Herkes hamın pişmesine katkı sağlasınDevlet Bakanı Çelik: Herkes hamın pişmesine katkı sağlasın

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayları'nda samimi duygular ile hareket edildiğini belirterek, "Biz herkesin hamın pişmesine katkı sağlamasını istiyoruz." dedi.
 
Doğumunun 800. Yılında Uluslararası Hacı Bektaş Veli Sempozyumu, Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi'nde başladı. Sempozyumun açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Bakan Çelik törende yaptığı konuşmada, düzenlenen Alevi Çalıştayları'na değindi. Samimi duygular ile hareket ettiklerini kaydeden Çelik, "Herkesin hamın pişmesine katkı sağlamasını istiyoruz." dedi. Çelik, "Pişmişi ham etme konusunda geçmişte verilen olumsuz çabaların topluma maaliyetini hepimiz biliyoruz. 'Gelin, hamın pişmesine hep beraber katkı verelim' diyoruz." diye konuştu.

Kimsenin bu konuları istismar etmemesini isteyen Çelik, konunun istismar edilemeyecek kadar hassas olduğunu vurguladı. Çelik, ''Yok etmek, ortadan kaldırmak, ötekileştirmek değil, aksine benliğini koruyarak ortak tat ve lezzet içerisinde yaşamanın en doğru yol olduğu inancındayım." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Hacı Bektaş Veli'nin üzerinde yaşanılan toprağı vatan yapan değerlerden biri olduğunu ifade etti. Toprakları vatan yapanın komutanlar olmadığını dile getiren Günay, "Bize tarih kitaplarında 'Alparslan Anadolu'yu Türkleştirdi' diye okutuluyor. Sadece Alparaslan'ın kılıcı vatanı Türkleştirmeye yetseydi, İskender'in kılıcı da Yunanlaştırmaya yeterdi." şeklinde konuştu. Günay, "Bence vatanı Türkleştiren ve bu inancı kökleştiren Hacı Bektaş gibi, Ahmet Yesevi gibi, Ahi Evran gibi bir inançtır. Kılıç bir anlık başarıdır. Derin düşünce, felsefe yayıldıkça o toprak geniş bir kitle için vatanlaşabilir." ifadesini kullandı.

"Mevlana'nın uzun bir kitabı var. Hacı Bektaş Veli'nin birkaç sözü var. Bence Hacı Bektaş Veli o birkaç sözle bize Mevlana'nın anlattıklarından fazlasını anlatıyor." diyen Günay, Hacı Bektaş Veli'nin "Oturduğun yeri pak et, yediğin lokmayı hak et." sözünü hatırlattı. Günay, "Kültür açısından da, slogan açısından da bu çok önemli. Neredeyse slogan haline getirmeyi düşünüyorum." dedi.

KAYNAK : Stargundem.com - CHA - 19 Ekim 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.