Devlet gazete haberleriyle yönetilmez

Devlet gazete haberleriyle yönetilmez

Devlet gazete haberleriyle yönetilmez  Edirne'de türbanlı doktor Zeynep Mahmut çalışırken fotoğraflanmıştı.ANKARA - Sağlık Bakanı...

A+A-

Devlet gazete haberleriyle yönetilmezDevlet gazete haberleriyle yönetilmez
 
Edirne'de türbanlı doktor Zeynep Mahmut çalışırken fotoğraflanmıştı.

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerdeki türbanlı çalışanlara ilişkin basına yansıyan görüntüler için "Devlet gazete haberleriyle yönetilmez. Mülki yöneticiler, bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gece, Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve şef yardımcılığı atamalarını düzenleyen teklifin görüşmelerinde türban tartışması yaşandı. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, devlet hastanelerinde çalışan kamu personelinin türbanlı olarak görev yaptıklarına ilişkin basında yer alan fotoğrafları anımsatarak, Sağlık Bakanı Akdağ'a "Gerek devet hastaneleriyle gerekse merkez teşkilatınızdaki türbanlı çalışan kamu görevlileriyle ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?" diye sordu.

Bunun üzerine Akdağ, vali, kaymakam, il müdürlüklerinin, görevlerinin bilincinde olduğunu, hukuk ve mevzuat çerçevesinde gereken müdahale ve incelemeleri yaptığını söyledi. Fotoğrafları kendisinin de gördüğünü belirten Akdağ "Tartışmalar sırasında, nerede, nasıl çekildiği belli olmayan, mekânın bile neresi olduğu anlaşılmayan..." dedi. CHP'li Dibek'in, "Tek tek yazıyor neresi olduğu" diye laf atması üzerine Akdağ, "Devlet gazete haberleriyle yönetilmez" diye konuştu. Bakan Akdağ, Dibek'in, "Beraber gidelim, o hastaneleri ziyaret edelim" şeklindeki sözleri üzerine de sinirlenerek, "Bir soru sordunuz, cevabını isterseniz vereyim, istemezseniz vermeyebilirim de yani. Böyle zamanlarda, ülkede, maalesef, farklı havalar estirilmeye çalışılır. Hükümet olarak tavrımızı açıkça ortaya koymuş durumdayız" dedi. Dibek, "Uygulama yok" deyince Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu husustaki tavrımız neyse, ne ifade etmişsek o şekildedir. Mülki yönetimdeki yöneticilerimiz bu hususlarda gereken hassasiyeti göstermektedir, ancak ülkeyi yönetirken birtakım provokasyonlara gelmediğimizi, gelmeyeceğimizi de bir kere daha ifade etmek istiyorum."

YURDAGÜL ŞİMŞEK
RADİKAL - 1 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.