Devlet Maraş için özür dilemeli

Devlet Maraş için özür dilemeli

Devlet Maraş için özür dilemeli Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Maraş Katliamı'nın 29. yıl dönümünde...

A+A-

Devlet Maraş için özür dilemeliDevlet Maraş için özür dilemeli
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser, Maraş Katliamı'nın 29. yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, "Siyasi iktidarlar Maraş Katliamı'nın 29. yılında yüzleşmeyi gündemine almalıdır" dedi. 23-24 Aralık 1978 tarihindeki Maraş Katliamı'nda 111 kişinin öldürüldüğünü hatırlatan Eser, saldırının devlet gözetiminde yapıldığını belirtti. Katliam sonrasında yüzlerce kişinin Avrupa ülkelerine sığınmak zorunda kaldığına dikkat çeken Eser açıklamasında, "Bu trajediden kalan yaralar sarıldı mı? Hayır... Yok pahasına alınan, adeta gasp edilen mülkiyetler iade edildi mi; devlet, hiç değilse; "ben devlet olarak görevimi, sorumluluğumu yerine getiremedim, can ve malınızı koruyamadım: sizden özür dilerim" dedi mi? Hayır..." ifadesine yer verdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, aynı acıların yaşanmaması için geçmişle yüzleşmenin zorunlu olduğunu belirterek, "Fakat siyasi iktidarlar bu yüzleşmeden hep kaçmıştır. Tanıklığını yaptığımız tarih, bize, unutmanın ihanet olduğunu defalarca gösterdi" dedi. Çorum ve Maraş katliamlarının tek sorumlusunun 12 Eylül cuntası olduğunu kaydeden Eser, açıklamasında, "Türkiye artık bünyesindeki çağdışı, siyasi ve gerici tümörlerden kurtarılmalıdır! Öncelikle de, Çorum ve Maraş Alevi katliamlarının tek sorumlusu olan 12 Eylül cuntası yargılanmalı; mahkeme önünde hesap vermeli ve gerçekler ortaya çıkmalıdır" ifadesine yer verdi.
 
23 Aralık 2007 - BİRGÜN

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.