Devlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurdu

Devlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurdu

Devlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurduERZİNCAN'ın Mollaköy Beldesinde yaklaşık 19 aydır hekim olarak görev yapan 30 yaşındaki...

A+A-

Devlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurduDevlet memurluğundan men edilen doktor, yargıya başvurdu

ERZİNCAN'ın Mollaköy Beldesinde yaklaşık 19 aydır hekim olarak görev yapan 30 yaşındaki Müslüm Doğan, sağlık sorunlarını gidermek için verdiği dilekçeler yüzünden önce uyarı, ardından meslekten 'men' cezası aldı.

2007 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 15 Mayıs 2008 tarihinde Mollaköy Beldesinde bulunan sağlık ocağında doktor olarak göreve başlayan Müslüm Doğan, devlet memurluğundan men edilmesini 'ayrımcılık' olarak nitelendirdi. Dr. Doğan " Ben yöre halkına daha kaliteli hizmet verebilmek için 30'dan fazla dilekçe verdim. Ama hiçbir sonuç alamadım. Bunun üzerine kurumları, başbakanlığa ve diğer bakanlıklara şikayet ettim. Önce uyarı cezası, ardından memuriyetle bağdaşmayacak işler yaptığım iddiası memuriyetten atıldım. Bende Sivas İdare Mahkemesine dava açtım" dedi.

Sağlık Müdürü Mesut Turan ise görevini ihmal, hastalara bakmak yerine şikayet dilekçeleri ile asılsız ihbarlarda bulunan Dr. Doğan'ın görevine 15 Ocak 2010'da son verildiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığının hışmına uğrayan pratisyen doktor Doğan'a, Eğitim Sen ve Pir Sultan Abdal Dernekleri destek verdi. Belde halkı Dr. Doğan'ın göreve iade edilmesini istedi.

Memurlar.net - DHA - 31 Ocak 2010

İLGİLİ HABERLER :

  • Alevi doktor memuriyetten atıldı
  • Alevi Doktor Memurluktan Atıldı - 1
  • Alevi Doktor Memurluktan Atıldı - 2
  • Etiketler : , , ,

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.