Devlet televizyonu bir ilke imza attı

Devlet televizyonu bir ilke imza attı

Devlet televizyonu bir ilke imza attıDevlet Televizyonu TRT 1 Muharrem Cemi’ni ilk kez canlı olarak izleyicilerle buluşturduMuharrem ayı dolayısıyla...

A+A-

Devlet televizyonu bir ilke imza attıDevlet televizyonu bir ilke imza attı

Devlet Televizyonu TRT 1 Muharrem Cemi’ni ilk kez canlı olarak izleyicilerle buluşturduMuharrem ayı dolayısıyla Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Erzincan`da "Muharrem Cemi" düzenlendi.

Muharrem ayı, Aleviliğin doğuşu ve geleneklerine ilişkin hazırlanan "Bir`iz" programıyla 12 gün boyunca TRT ekranlarında olacak. Bu yıl 17 Aralık`ta başlayan Muharrem ayı "Bir`iz" programında, Kerbela olayından başlanarak Aleviliğin doğuşu, yayılması, Türkiye ve dünyadaki durumu, ritüeller, aşure, Alevi müziği, resim ve hat sanatı ile edebiyatına yer verilecek. TRT-1 ekranlarında 28 Aralık gününe kadar hafta içi her gün yayımlanacak olan programda, tarihi süreç anlatılırken alanında uzman kişilerin yorumlarına da yer veriliyor.

Programın birinci ve ikinci bölümlerinde, Hazreti Muhammed`in İslamiyet`i yayma aşamasından başlayarak 4 halife dönemi, Hazreti Ali`nin halifeliği, Muaviye ile savaşı, oğlu Hazreti Hasan`ın Muaviye ile savaşı ve en sonunda da Hazreti Hüseyin`i Kerbela`ya götüren süreç işleniyor.

CEYHAN DE ALEVİ GELENEKLERİNİ İŞLEYECEK

Muharrem ayı dolayısıyla "TRT Müzik" kanalında Alevi geleneklerini yansıtan klip ve müzikler yer alırken, 70-80 civarında müzisyenin katılımıyla bir konser yayını da yapılacak. "TRT Avaz" kanalında da Aleviliği işleyen yayınlar yapılırken, TRT`nin sosyal içerikli tüm programlarında Alevilik, muharrem ayı ve Hazreti Ali`den söz eden yapımlara yer verilecek. Esra Ceyhan`ın TRT ekranlarında sunduğu "Esra Ceyhan`la Hayat" isimli kadın saatinde de Alevi gelenekleri, muharrem ayı ve aşure geleneği, rutin program içerisinde farklı konuklarla işlenerek ekrana getiriliyor

Güneş Tv - 25 Aralık 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.