Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor

Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor

Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor Dün kamulaştırma kararı alınan Sivas'taki Madımak Oteli'nde tahliye işlemine başlandı....

A+A-

Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor

Dün kamulaştırma kararı alınan Sivas'taki Madımak Oteli'nde tahliye işlemine başlandı.

Aralarında aydın ve sanatçıların bulunduğu 35 kişinin yanarak can verdiği Madımak Oteli, dün mahkeme kararıyla 5 milyon 601 liraya kamulaştırıldı.

Fiyatı az bulan sahiplerinin kararı temyiz edeceklerini açıklamasına rağmen tahliye işlemi başladı.

Otel sahipleri, mahkemenin gerekçeli kararının il özel idaresine gitmesini beklemeden oteli boşaltıyor.

Geçen yıl mart ayında boşaltılan eski et lokantasındaki malzemeler, hurdacıya verildi.

Halı ve benzeri bazı eşyalar da ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği'ne teslim edilecek.

Otelin 7 varisinden biri olan Mehmet Öğütçü, geri dönüş olmadığını belirterek bir hafta sonra da otele müşteri kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Otelin boşaltma işlemlerinin 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

CNNTÜRK - 24.11.2010

Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor

Tahliye başladı    
 
Bakanlar Kurulu kararı ile kamulaştırılmasına karar verilen ve önceki gün mahkeme kararıyla bedeli belirlenerek Sivas İl Özel İdaresi’ne geçen Madımak Oteli’nde eşyaları tahliye işlemi başladı.

Otelin altında yer alan ve geçen yıl Mart ayında boşaltılan eski et lokantası içinde yer alan eski hurda malzemeler, hurdacıya verildi. Otel içinde bulunan halı ve benzeri bazı eşyalar da fakirlere verilmek üzere belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği’ne verildi. Otelin 7 varisinden biri olan Mehmet Öğütçü, artık verilen kararın sadece ücret kısmına itiraz edeceklerini, binanın Özel İdare’ye devrinden geri dönüş olmadığını belirterek, bu nedenle de şimdiden bazı eşyaların tahliyesine başladıklarını söyledi.
 
Halife YALÇINKAYA / DHA 25 Kasım 2010

Devlete geçen Madımak Oteli tahliye ediliyor

MADIMAK OTELİ'NDE TAHLİYE BAŞLADI
 
SİVAS (A.A) - Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle kamulaştırılmasına karar verdiği Madımak Oteli'nde tahliye çalışmaları başladı.
    
Mahkemenin kamulaştırma kararının ardından mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne geçen olan Madımak Oteli'nde tahliye hazırlıkları başladı. Gerekçeli kararın ulaşmasının ardından İl Özel İdaresi'nin binayı boşaltma hakkı bulunduğunu göz önünde bulunduran otel sahipleri, içerideki eski eşyaları tahliye etmeye karar verdi.
    
Otelin altında bir süre lokanta olarak faaliyet gösteren ve 12 Şubat 2009'da boşaltılan dükkandaki eski eşyalar ile oteldeki bazı malzemeler kamyonete yüklenerek götürüldü. Otelin varislerinden Mehmet Öğütçü de eski eşyaların binadan tahliyesini izlerken, söz konusu malzemelerin ihtiyacı olan kişilere verileceği belirtildi.
    
Mahkemenin kamulaştırmayla ilgili verdiği gerekçeli kararın ilgililere ulaşmasının ardından otelin devir işlemlerinin tamamlanacağı öğrenildi.
    
Bilirkişi raporları doğrultusunda Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla 5 milyon 601 bin 225 lira 10 kuruş bedelle, ''kütüphane, sosyal hizmet, eğitim, kültür ve sanat amaçlı kullanılmak üzere'' kamulaştırılan Madımak Oteli'ndeki malzemelerin önümüzdeki günlerde tamamen boşaltılması bekleniyor.
    
Bu arada kamulaştırma bedelini düşük bulan otel varislerinin mahkemenin kararını temyiz etmek üzere Yargıtay'a başvuracağı belirtiliyor.

Haberx - 24 Kasım 2010

Kamulaştırılan Madımak Oteli’nde eşyalar boşaltılmaya başlandı

BAKANLAR Kurulu Kararı ile kamulaştırılmasına karar verilen ve dün mahkeme kararıyla bedeli belirlenerek Sivas İl Özel İdaresi'ne geçen Madımak Oteli’nde eşyaları tahliye işlemi bugün başladı.

2 Temmuz 1993’te 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları’nın meydana geldiği Madımak Oteli’nin kütüphaneye dönüştürülmek üzere kamulaştırılmasında taraflar anlaşamadı. Bunun üzerine Sivas 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tespit davasında 5 milyon 601 bin TL ile İl Özel İdare Müdürlüğü’ne satışına onay verildi. Bu gelişmenin ardından ücret konusunda alınan kararı temyize götürecek olan otel sahipleri, mahkemenin gerekçeli kararının İl Özel İdaresi’ne gitmesini beklemeden bazı eşyaların tahliye işlemine başladı.

Otelin altında yer alan ve geçen yıl Mart ayında boşaltılan eski et lokantası içinde yer alan eski hurda malzemeler, hurdacıya verildi. Otel içerisinde bulunan halı ve benzeri bazı eşyalar da fakirlere verilmek üzere Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği’ne verildi. Eşyalar otel önüne gelen bir kamyonete yüklendi.

BİR HAFTA SONRA MÜŞTERİ KABULÜ DURACAK

Otelin 7 varisinden biri olan Mehmet Öğütçü, artık verilen kararın sadece ücret kısmına itiraz edeceklerini, binanın Özel İdare’ye devrinden geri dönüş olmadığını belirterek, bu nedenle de şimdiden bazı eşyaların tahliyesine başladıklarını söyledi. Öğütçü, otelin yatak hizmetinin 1 hafta daha devam edeceğini, ancak bir haftadan sonra artık müşteri kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Mahkeme kararının İl Özel İdaresi’ne ulaşmasıyla birlikte otelde bulunan mobilyaların tümünü de dar gelirli vatandaşlara dağıtmayı düşündüklerini belirten Mehmet Öğütçü, “Bunun için Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp ile bir görüşme yaptık. Buradaki eşyaları belediye bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği’ne bağışlayacağız. Onlarda ihtiyaç sahibi ailelere bunların aktarımını sağlayacak” dedi. Otelin boşaltma işlemlerinin 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Milliyet - Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA) - 24 Kasım 2010

Madımak Oteli sahipleri 'boşaltın' yazısı gelmeden oteli tahliye etmeyecek
 
Madımak Oteli'nin kamulaştırılması davası sonuçlandı, ancak mülk sahiplerine 'boşaltın' yazısı ulaşmadığı için kurum otelcilik faaliyetlerini sürdürüyor. Devlet yetkilileri, otelin sahibinin artık devlet olduğunu açıklarken mülk sahipleri ise oteli erken boşaltmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı.

 
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal'ı Anma etkinlikleri sırasında yaşanan olaylarda 35 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılması yönünde bir karar alınmıştı. Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan bu karar sonrası Sivas İl Özel İdaresi oteli kamulaştırmak için mülk sahipleriyle masaya oturdu. Ancak otelin fiyatı konusunda anlaşma sağlanamayınca konu mahkemeye intikal etti. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen ikinci duruşmada mahkeme heyeti otelin 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırılmasına hükmetti.

Bu karar sonrası her iki taraftan çeşitli açıklamalar yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, mahkeme kararının kendilerine ulaşması halinde tahliye işlemlerini başlatacakları yönünde bir açıklama yaptı. Otel sahipleri ise mahkemenin belirlediği fiyata itirazda bulunacakları yönünde görüş bildirdi.

Mahkemenin kararı ve karşılıklı açıklamaların ardından Sivas'ta ve Türkiye'de gözler Madımak Oteli'nin ne zaman tahliye edileceğine çevrildi. Şu anda mahkeme kararı, il özel idare genel sekreterliğine ulaşmadı. Madımak Oteli sahipleri de mahkeme kararından önce olduğu gibi müşterilerine otel hizmeti vermeye devam ediyor.

Otel varislerinden ve yöneticilerinden Benan Öğütçü, mahkeme kararının duyulmasının ardından müşteri sayılarında önemli ölçüde düşüş olduğunu ifade ederek, mahkeme kararı ve 'boşaltın' yazısı kendilerine ulaşıncaya kadar oteli tahliye etmeyeceklerini söyledi. Öğütçü, bundan sonraki sürecin para kazanmak amaçlı olmadığını ve otelde çalışan personelin eline biraz daha para geçmesi amacıyla oteli işletmeye devam edeceklerini ifade etti. Otel çalışanlarının durumuyla ilgili devlet yetkilileriyle görüştüklerini, ancak bu insanlar için bir çözüm üretilmediğini kaydetti. Mahkemenin belirlediği kamulaştırma bedelinin çok düşük olduğunu belirten Öğütçü, bir üst mahkemede haklarını arayacaklarını sözlerine ekledi.

Sivas Valisi Ali Kolat, Madımak Oteli'nin kamulaştırılması ile ilgili mahkeme kararının kendilerine intikal etmesinin ve mülkiyet ile ilgili tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından otelin boşaltılması çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. Kolat, ''Bina artık Özel İdaremizin malı oldu. Taraflar itiraz ederse sanırım fiyat bazında bir itiraz olacak. Bundan sonraki süreçte biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemize, ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Otelin ne zaman boşaltılacağı sorusuna Kolat, ''Onunla ilgili çalışmamız sürüyor, mahkeme kararı bize intikal ettikten ve adımıza tescil edildikten sonra çalışmalara başlayacağız. Ön çalışmaları sürdürüyoruz zaten.'' karşılığını verdi.

Zaman - (CİHAN) - 24.11.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.