Devrim Ersezer Hakk'a Yürüdü

Devrim Ersezer Hakk'a Yürüdü

Devrim Ersezer Hakk'a Yürüdü“Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değil.”Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi Gençlik Komisyonu ve semah...

A+A-

Devrim Ersezer Hakka YürüdüDevrim Ersezer Hakk'a Yürüdü

“Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değil.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi Gençlik Komisyonu ve semah ekibi üyesi Devrim Ersezer yaklaşık bir yıldır mücadele ettiği beyin tümörüne yenik düşerek hakka yürüdü.

1998 yılından beri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi olan ve hem demokratik alevi hareketi mücadelesinde hem de üniversite gençliğinin eşit, parasız, demokratik ve özgürlükçü eğitim mücadelesinde yer alan Devrim Ersezer’in genç yaşta yaşama veda etmesi büyük üzüntü yarattı. Eğitim emekçisi emekli bir babanın tek çocuğu olan Devrim Ersezer, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisansını yapan Devrim Ersezer ardından doktora çalışmalarına başladı. Bu süreçte üniversitede öğretim görevlisi olarak işe başladı.

Güncel ve politik sorunlar üzerine kaleme aldığı değerlendirme yazıları Radikal 2, Birgün Gazetesi, İnadına Dergisi ve Sendika.org gibi Internet sitelerinde yayınlandı. Bir çok akademik çalışmada ve alan araştırmasında yer aldı. Devrim Ersezer tam bir kitap aşığı idi. Kendisini bilime ve emeğin kurtuluşuna adamıştı.

Anne-babası Sünni olan Devrim Ersezer Alevi kültürünün aşığıydı. Üniversite yıllarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne üye oldu. Derneğin semah ekibinde uzun yıllar semah döndü. Her türlü kültürel çalışmada aktif olarak yer aldı. Gülen yüzüyle herkesin sevdiği bir can oldu. 1 Mayıs’ta, Aşure günlerinde, F Tipi Cezaevlerine karşı açlık grevinde, Üniversitelerde ki faşist saldırılara karşı basın açıklamalarında, Madımak Şehitlerini anmada hep o vardı. Kısacık yaşamına dünyaları sığdıran ender insanlardan biriydi o.

Tarih Affetmez” başlıklı yazısında “Bozuk düzende sağlam çark olmaz’ deyip boyun eğmeyen Pir Sultan mı asılmıştı orada yoksa onu yargılayanlar mı?” diye soruyor ve ekliyordu “gerçekten de tarih affetmiyor ve yargılıyor her şeyi. Bu öyle saraylarda, mahkemelerde olan anlık bir yargılama da değil. Çok uzun sürüyor bazen, ama artık iş işten geçti her şey için çok geç de dedirtmiyor. Er ya da geç hak ettiği yeri verdi tarih doğruya. Düşünsenize bir daha, dünya yuvarlaktır diyenler mi, yoksa düşünüyorum öyleyse varım diyenler mi yargılanıyor bugün. O zaman kim düşünebilirdi ki bunları söyleyenlerin haklı olduğunu ve onları cezalandıranların ömür boyu yargılanacaklarını”.

Yaklaşık bir yıl önce beyninde ortaya çıkan tümör illeti ile mücadele etmeye başladı. Son altı aydır yatakta yaşam mücadelesi veriyordu. Daha 30’una gelmeden 14 Ocak 2009 Çarşamba günü tümörle savaşını kaybetti ve Hakka yürüdü.

Devrim Ersezer 15 Ocak 2009 Perşembe günü öğlen namazının ardından düzenlenecek törenle Gebze’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Devrim Ersezer’in ailesine, eşine, yakınlarına, bilim dünyasına ve Pir Sultan camiasına başsağlığı diliyoruz

Ölüm adın kalleş olsun…

KAYNAK: Alevihaber.com – 14 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.